Türkiye-Rusya gerginliği

Son günlerde yaşanan Türkiye-Rusya gerginliği dünya çapında geniş yer buldu.

Türkiye-Rusya gerginliği
31 Ocak 2016 Pazar 20:17

 Rus uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin üzerinden 2 ay geçtikten sonra Rus jetinin yeniden Suriye sınırlarında Türk hava sahasını ihlal etmesinden sonra iki ülke arasında yaşanan gerilim, dünya basınında da geniş yer buldu.

Guardian, New York Times ve Sky News tarafından yapılan haberlerde Rusya’nın Türk hava sahasına girdiğini reddettiği ve iki ülke arasında yaşanan soğuk hava dalgasına dikkat çekti.

Russia Today’da yer alan habere göre Rus jetinin böyle bir durumu gerçekleştirmediği ve tamamen Türkiye’nin kendine özgü bir gerekçesi olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin Rus Büyükelçisini çağırmasını da ele alan gazete Moskova’nın böyle bir ihlali hiçbir zaman gerçekleştirmediği konusunda ısrarcı olduğunu da belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Biz değil Rusya gergin.