14. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmaları

14. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Çalışmaları 03-04 Mayıs 2017 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

14. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmaları
04 Mayıs 2017 Perşembe 20:42

2004 yılında uygulanmaya başlanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Türkiye Öğrenci Meclisinin 14. Dönem Çalışmaları  03-04 Mayıs 2017 tarihlerinde Antalya’da düzenlendi.

"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" ile çocuklara ve gençlere çoğulculuk, katılımcılık; farklı düşünce ve inançlar ile bireyin hak ve özgürlüklerine saygı; seçme seçilme, oy kullanma vb. demokratik değer, tutum ve becerileri kazandırmak; okullarda ve topluda demokrasi kültürü ve bilincini geliştirmek hedefleniyor.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında her yıl ekim ayında ilköğretim birinci sınıf öğrencileri hariç okullardaki tüm öğrencilerin iştirakiyle okul öğrenci meclisi başkanı seçiliyor. Proje; Okul Öğrenci Meclisi, İl Öğrenci Meclisi ve Türkiye Öğrenci Meclisi olarak üç ayrı meclis yönetiminden oluşuyor. Bu bağlamda İl Öğrenci Meclisi Başkanları; Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanını oluşturmak ve Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanını seçmek üzere Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği bir tarih aralığında ve yerde toplanıyor.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı organizasyonunda 04 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen Özel Birleşim’in I. Oturumunda Başkanlık Divanı seçildi. Bu seçimde Çorum İl Öğrenci Meclisi Başkanı Gencay Kaşık Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Bir demokrasi şenliği havasında geçen 14. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşim II. Oturumunda İl Öğrenci Meclisi Başkanlarının yaptıkları konuşmalar ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.