20 Mayıs 2016 Cuma okullar tatil mi? MEB 19 Mayıs tatili kaç gün, hangi güne denk geliyor?

20 Mayıs 2016 Cuma okullar tatil mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir coşkuyla kutlanacak. Bir süredir bu kutlamalar stadyumlarda ve merkezi yerlerde yapılıyor. 19 Mayıs'ın resmi tatil olması akla 20 Mayıs 2016 okullar tatil olur mu sorusunu da beraberinde getiriyor. Peki 19 Mayıs hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. Peki 19 Mayıs tatili kaç gün? MEB'in açıklaması.

20 Mayıs 2016 Cuma okullar tatil mi? MEB 19 Mayıs tatili kaç gün, hangi güne denk geliyor?
06 Mayıs 2016 Cuma 15:45

Milyonlarca öğrenci 19 Mayıs'ın ardından 20 Mayıs 2016 Cuma okullar tatil mi şeklinde Kamu Saati'ni e-posta yağmuruna tutuyor. Peki 20 Mayıs 2016 okullar tatil mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle tüm Türkiye'de resmî tatil. 19 Mayıs hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs 2016 Perşembe günü kamu kurum ve kuruluşları ile tüm okullar bir gün süreyle tatil yapacak. Ancak 20 Mayıs'ın tatil olup olmayacağı ile ilgili MEB tarafından resmi bir açıklama yok. 20 Mayıs resmi tatil olmadığı için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 20 Mayıs Cuma günü işbaşı yapacak. Ancak özellikle liselerde okuyan bazı öğrencilerin 19 Mayıs gösterileri için çalışma yapması sebebiyle 20 Mayıs 2016 tatil mi sorusunu da akla getiriyor. Peki 20 Mayıs 2016 Cuma okullar tatil mi?

20 MAYIS CUMA RESMİ TATİL DEĞİL

20 Mayıs ile ilgili alınmış bir resmi tatil kararı yok. Resmi tatiller dışında okulların tatil edilmesi kararı Valiliklerin veya Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda. Bu sebeple gözler Valiliklere ve Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Ancak bu iki kurumdan da resmî tatil olacak veya olmayacak diye bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla 20 Mayıs 2016 cuma günü okullar tatil değil. Eğitim öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam ediyor. 

Daha evvel resmi bayram kutlamaları stadyumlarda yapıldığı için resmi bayramlardan 2 ay evvel beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler kutlama hazırlığı yapıyorlar, haliyle 20 Mayıs okullar tatil oluyordu. Ancak artık böyle bir uygulamadığı için tatile de ihtiyaç duyulmuyor.

2016 RESMİ TATİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

2016 resmi tatil günleri

2016 yılında uygulanacak 2016 resmi tatil günleri takvimine baktığımızda 20 Mayıs 2016'nın resmi tatil olmadığı rahatlıkla görülebilir. 19 Mayıs 2016'nın perşembe gününe gelmesi turizm faaliyetleri açısından 20 Mayıs'ın da tatil olacağı yönünde beklentileri arttırmaktadır. Ancak bu yönde hükümetin vermiş olduğu bir karar yoktur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zübeyde - 8 yıl önce
Yurtta kalan öğrenciler olduğu için tatil olmasini rica ediyorum . Çünkü bende yurtta kaliyorum bu y yüzden yurtlu öğrenciler açisindan düşünülmesini istiyorum.gereğinin yapilmasini arz ederim..
Avatar
büşra - 8 yıl önce
yurda kalıyorum lütfen ama lütfen tatil olsun tatil olmasını arz ederim
Avatar
Tolga - 8 yıl önce
Gayri resmi bir site oldugundan yazdıklarınızı ancak sizin bizim gibi tatil olmasını isteyen kişiler görecektir. Dikkatinize arz ederim
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @Tolga
IP numaran gayri resmi değil
Avatar
ayse - 8 yıl önce
biz de yurtta kalıyoruz lütfen tatil olsun