20 Mayıs 2016 tatil mi? 20 Mayıs okullar var mı?

20 Mayıs 2016 tatil mi? Tüm memurlar, milyonlarca kamu çalışanı 19 Mayıs tatil gününden sonra 20 Mayıs tatil mi şeklinde bir soru yöneltiyor. Peki Ankara ve İstanbul 20 Mayıs 2016 tatil mi? Özellikle orta okul ve liselerde okuyan öğrenciler yirmi mayısta okul var mı diye merak ediyorlar. Peki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve sonrasında okul var mı? Tatil kaç gün?

20 Mayıs 2016 tatil mi? 20 Mayıs okullar var mı?
07 Mayıs 2016 Cumartesi 19:10

Milyonlarca memur 20 Mayıs 2016 Cuma tatil mi diye bir merak içindeler. 19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle 19 Mayıs 2016 tatil. Hem memurlara hem de tüm eğitim öğretim çalışanları ile öğrencilere 19 Mayıs 2016 resmi tatil. Peki herkesin merak ettği 20 Mayıs 2016 tatil mi? 20 Mayıs'ta okul var mı? 

En anlamlı resmi tatillerden olan 19 Mayıs tatilinin kaç gün olduğunu merak eden öğrenciler ve memurlar  için aslında üzülecekleri bir haber veriyoruz. Çünkü 20 Mayıs 2016 tatil değil. Nedense herkesin aklına 19 Mayıs'ın ertesi gününün tatil olacağı akla geliyor. Özellikle öğrenciler 19 Mayıs etkinliklerinden sonraki günün de tatil olacağını düşünüyor ancak yanılıyor.

20 MAYIS 2016 TATİL Mİ? RESMİ AÇIKLAMA VAR MI?

Resmî tatil günleri meclis tarafından oylanarak belirleniyor. 19 Mayıs 2016 resmi tatil. Ancak 20 Mayıs 2016 Cuma resmi tatil değil. Bu sebeple şimdiden bunu söylemek zor. Ancak bazen turizm faaliyetlerinin hareketlenmesi için özellikle resmi tatiller perşembe gününe denk gelince cuma gününü de tatil yapıyor. Bu da Bakanlar Kurulu kararıyla oluyor. 20 Mayıs Cuma için henüz bir Bakanlar Kurulu kararı yok. Ancak ilerleyen günlerde bu karar çıkabilir. 

20 MAYIS'TA OKUL VAR MI? ANKARA VE İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ? MEB AÇIKLAMASI

Okullar için de henüz net bir karar yok. Ancak ilerleyen günlerde MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı 20 Mayıs tatil mi şeklinde bir açıklama yapabilir. Bu sebeple Kamu Saati 'ni takip edin. Kamu Saati'nin uygulamasını indirerek tatil haberini ilk siz alın. İndirmek için tıklayın


Etiketler; #meb #tatil
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
beyza - 8 yıl önce
ben yurda kalıyorum lütfen ama lütfen tatil edin arz ederim
Misafir Avatar
sila - 8 yıl önce @beyza
bence cok dogru bir soz arkanadayiz
Avatar
Zübeyde - 8 yıl önce
Yurtta kalan öğrenciler için 20 mayis cuma gününün tatil olmasini istiyorum.
Avatar
Dilara Erdoğan - 8 yıl önce
Tatil olsun ya nolcak ki yazılılara çalışırız işte lütfen tatil olsun.Bakanlık amca lütfen 4 gün boyunca tatil olsun.En azından liselilere tatil verin.O kadar yoğun ki dersler çalış çalış olmuyor.Tatil lüütfen.
Avatar
mustafa - 8 yıl önce
Lûtfen tatil 4 gün olsun Allah aşkina
Avatar
sam - 8 yıl önce
Madem bilmiyosun net bişey yok ne yazıyosun maalesef tatil değil diye
Avatar
Saffet - 8 yıl önce
Yurtta kalıyorum her zaman eve gidemediğim için 4 gün tatil oluşa iyi olurdu
Avatar
Fuat - 8 yıl önce
Yurtta kalıyoruz lütfen cuma günüde tatil olsun
Avatar
Erkan - 8 yıl önce
Bence cuma günü tatil olsun