2016-2017 Takdir ve Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır?

15 Tatile az bir süre kaldı. Peki Taktir ve Teşekkür nasıl alabilirim? Taktir Teşekkür hesaplama 6,7, 8, 9,10,11 Sınıf ve İmam Hatip okulları ile ilgili merak edilenler haberimizde. 2017 İlkokul, Ortaokul, Lise takdir ve teşekkür belgesi hesaplama işlemi kamusaati.com adresimizde.

2016-2017 Takdir ve Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır?
27 Aralık 2016 Salı 11:00

Milyonlarca öğrenci 15 tatili sabırsızlıkla bekliyor. Karne gününe az bir zaman kalması ile birlikte, öğrenciler taktir teşekkür hesaplamayı merak ediyor. Öğrencilerin en çok istediği karneleriyle birlikte başarı belgesi almak. Veliler ise evlatlarının taktir ve teşekkür belgesi almaları ile gurur duyuyor. Öğrenciler internet üzerinden Takdir ve teşekkür belgesinin nasıl hesaplandığını araştırıyor. Siz değerli öğrencilere taktirname ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır anlatacağız.

Dönem sonunda Taktir veya Teşekkür Belgesi alabilirmiyim diye kendisine soran öğrenci bunu evde çok rahat hesaplayabilir. Milli Eğitim Bakanlığı Taktir ve Teşekkür belgesinin alımı ile ilgili belli kriterler koymuştur. Başarı puanına göre belirlenen belgede öğrenciler 85.00 başarı puanı üzerinde aldıklarınıda Takdirname belgesini elde etmiş oluyorlar. Teşekkür Belgesi için MEB, 70,00-84,99 puan aralarını baz alıyor. Başarı puanı bu aralıkta olan öğrenciler Teşekkür Belgesi alabiliyorlar. 

Takdirname için karne notunun 85.00 üzeri olması gerekiyor.

Peki Takdir ve Teşekkür Belgesi Nasıl Hesaplanır?

Takdir teşekkür belgesinin alıp alınmayacağı tamamen öğrencinin dönem sonundaki başarı puanına bağlıdır. Öğrenci dönem başarı puanını hesaplayarak takdir veya teşekkür belgesi alıp almayacağını öğrenebilir. Başarı Puanı hesaplanmasında bilinmesi gerekenler, dersin ağırlık katsayısı ve dönem sonu ortalaması. Mesela Matematik dersini haftada 5 saat gören bir öğrencinin ders ağırlık katsayısı 5 oluyor. 

Bu öğrenci matematik dersinden 80 puan almış olsun, bu puanı ağırlık katsayı ile yani 5 ile çarparak ağırlıklı puan elde edilyoruz. (80x5=400)

Her ders için bu ayrı ayrı yapılır ve ağırlıklı puanlar toplanır. Toplanan ağırlıklı puan, toplam ders sayısına bölünerek dönem başarı ortalaması bulunur. Aşağıdaki tabloda öğrenciler için basit bir takdir, teşekkür hesaplama örneğine ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed kaya - 8 yıl önce
Ortalam not 77:4945
Avatar
Muhammed kaya - 8 yıl önce
Ortalam not 77:4945