2017 E-Okul Öğrenci VBS Karne Notları öğrenme ve sorgulama

MEB, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden karne notlarına erişimi kaldırdı? Peki 2017 karne notları nasıl öğrenilir? 207 E-Okul VBS'ye giriş nasıl yapılır? Öğrenci ve veliler, E-okul karne notu, vbs giriş, e-Okul VBS karne notlarını öğrenme ile ilgili araştırma yapıyor. İşte detaylar.

2017 E-Okul Öğrenci VBS Karne Notları öğrenme ve sorgulama
30 Mayıs 2017 Salı 13:00

2016-2017 Eğitim ve Öğretimin sona ermesine az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenci ve veli, karne notlarını öğrenmek için e-okul veli bilgilendirme sistemine bakıyor.  MEB, karne notları bölümünü erişime kapattı. Peki e-okul VBS karne notları nasıl öğrenilir?  

E-Okul Üzerinden karne notlarına bakmak isteyen veli ve öğrenciler, uyarı mesajı ile karşılaştır. MEB sistem içerisinde, "Sayın velimiz; öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir.”  uyarısı bulunuyor.

E-Okul sistemi MEB tarafınan geliştirilen elektronik bir bilgilendirme ortamıdır. Yaz tatiline gününe az bir zaman kala, öğrencileri ve velileri karne heyecanı sardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Okul sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler, karne durumları, devamsızlık gibi özellikleri kolayca öğrenebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden Veliler, çocuklarının okuldaki eğitim durumlarını evden ve işten internet üzerinden rahatça ulaşarak bilgi sahibi olabiliyor. Peki e-Okul VBS nedir? E-VBS giriş nasıl yapılır?


E-OKUL VBS NEDİR?

Velilerin öğrenciler ile ilgili birçok veriye ulaştığı E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, MEB tarafından geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden elektronik ortamda veli bilgilendirme sistemidir. Veliler bu sisteme girerek, öğrencilerin, devamsızlık durumları, sınav tarihlerini, ders notlarını ve nakil işlemlerini rahatlıkla öğrenebiliyorlar.

E-Okul VBS ile veliler okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyurulara ulaşabilir, öğrencilerin ders programlarını rahatlıkla takip edebilir.


E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) GİRİŞ, KARNE NOTU ÖĞRENME


E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS ANDROİD UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS iOS UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (e-Okul VBS) giriş yapmak oldukça kolay. Veliler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde tıklayarak, ekrana gelen sayfada, Veli Bilgilendirme Giriş bölümünden giriş yapabiliyorlar.

Giriş yapmak isteyen Veliler, Öğrenci T.C Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve  resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Veli Bilgi Sistemi’ne (VBS) giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, devamsızlık durumlarını, not bilgilerini, öğretmen ve okul duyurularını, ders programı, nakil işlemleri ve öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.