2017 MEB Destekleme ve Yetiştirme (DYK) Yaz Kursları Ne Zaman Başlayacak?

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2016-2017 Yaz Dönemi başvuruları ne zaman yapılacak? Yaz döneminde DYK'ya katılmak isteyen öğrenciler, başvuru şartlarını merak ediyor. Ücretli öğretmenler DYK'da görev yapmak için hangi tarihlerde başvuruda bulunacak? MEB DYK ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2017 MEB Destekleme ve Yetiştirme (DYK) Yaz Kursları Ne Zaman Başlayacak?
30 Mayıs 2017 Salı 20:30

Öğrencilerin dönem boyunca öğrendiği bilgileri pekiştirmek amacıyla açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının Yaz Dönemi' hangi tarihte olacak merak ediliyor. DYK Ücretli Öğretmen Başvuruları ne zaman yapılacak? Bu yıl toplam 8 milyon 635 bin 939 öğrencinin eğitim aldığı DYK Yaz Dönemi başvuru tarihleri belli oldu.

2017 DYK Yaz Dönemi Tarihleri

2017 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yaz Dönemi, 3 Temmuz 2017'de başlayacak.  DYK'ya Ücretli öğretmen başvurularının il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanması 12-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yaz Dönemi DYK öğrenci başvuruları ise 19-25 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak ve kurs sınıf ve şubelerinin oluşturulması ise 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında tamamlanacak. Kurslar 27 Ağustos 2017'de sona erecek.

DYK Kursları Başvuru Koşulları Nelerdir?

- Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (eba) şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.

İstenen derslerden kurs açılmaması durumunda talepler kurs merkezine yazılı olarak iletilebilecek. Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklar.

Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci, kursiyer sayısı 10’dan az olamayacak. Sınıf mevcudunun 20 olması esas olacak. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamayacak.

Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilecek. Kursa devam eden öğrenci, kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilecek.
E-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci, açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-kurs kullanım şifresi verilecek.

Kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 10´da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.