2017 Takdir ve Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır?

Takdir ve Teşekkür Belgesi nasıl alınır ve hesaplanır? Milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek. 9 Haziran 2017 tarihinde alınacak karne öncesinde öğrenciler takdirname ve Teşekkür nasıl hesaplanır? araştırıyor. E-okul VBS girişi ve teşekkür hesaplama ile ilgili detaylar haberimizde.

2017 Takdir ve Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır?
05 Haziran 2017 Pazartesi 13:55

Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenci, 9 Haziran 2017 Cuma günü yaz tatiline girecek. Okulların kapanması ile birlikte öğrenciler takdir ve teşekkür hesaplama nasıl yapılır merak ediliyor. E-Okul sisteminden öğrenilecek karne notları sonrasında takdirname ve teşekkürname hesaplama ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

2017 TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLAMA

Öğrenciler ve veliler E-Okul sistemine girerek karne notlarını rahatlıkla öğrenebiliyorlar. 17 Haziran 2016 cuma günü KArnelerini alacak milyonlarca öğrenci, karnelerinin yanında hangi belgeyi alacaklarını merak ediyor. E-Okul sistemine girerek karne notlarına bakan öğrenciler takdir ve teşekkür belgelerinin hangisini alacağını rahatlıkla hesaplayabilir.

Öğrencilerin takdir veya teşekkür belgesi alabilmesi için yıl sonu başarı puanının belli bir puan üzerinde olması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen başarı puanlarına göre öğrenciler;

85,00-100,00  puan arasında yıl sonu başarı puanı elde eden öğrenciler Takdirname Belgesi

70,00-84,99 puan arasında yıl sonu başarı puanı elde eden öğrenciler ise Teşekkür Belgesi alabiliyorlar. 

Örnek bir Takdir Teşekkür hesaplaması yapacak olursak; 27 saat ders alan bir öğrencinin, ders başına aldığı puanlar ve ders saatleri aşağıdaki gibi verilmiş olsun. Her dersin ağırlıklı puanı hesaplanırken; Örneğin haftalık 5 saatlik matematik dersinden 85 yıl sonu notunu alan bir öğrencinin ağırlıklı puanı 85x5=425 şeklinde oluyor. Bunu her derse ayrı ayrı uygulayarak, en sonunda toplam ağırlıklı puan hesabı yapılıyor. Ağırlıklı toplam puan hesabı belirlendikten sonra, haftalık ders saatine bölünerek, yıl sonu başarı notu elde ediliyor. Aşağıdaki örnek yapıldığınıda öğrencinin yıl sonu ortalaması 85.00 olduğu ve bu öğrencinin Takdirname Belgesi aldığı görülüyor.

Örnek Takdir ve Teşekkür Hesaplama Tablosu


E-Okul sistemi elektronik okul sistemi olarak adlandırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan veli okul bilgilendirme sistemidir. E-Okul sisteminden eğitim gören öğrencilerin karne notları, devamsızlık bilgileri öğretmenler ve okul idarecileri tarafından girilmektedir. Veliler ise e-okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının eğitim durumlarıyla ilgili tüm bilgileri rahatlıkla öğrenebiliyorlar. 

MEB e-okul sisteminde dönem dönem aksaklıklar yaşanıyor. Aşırı yüklenmeye bağlı bağlantı sorunları yaşandığı için, böyle durumlarda öğrencileri ve velilerin tedirgin olmasına gerek bir durum söz konusu değil. Önemli bir sorun yaşanmadığı taktirde veliler e-okul sistemine rahatlıkla girebiliyorlar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.