ALES KPSS DGS 2019 'da Standart Sapmanın Etkisi Adayları Mağdur Etti!

ALES 2019 'da Standart Sapmanın Etkisi Adayları Mağdur Etti! Ales Nedir Ales Puan Hesaplama Robotu KPSS, DGS ve ALES'te Standart Sapma Nedir, Sınav Puanına Nasıl Etki Eder? ALES KPSS DGS Sınavlarında yaşanan standart sapma

ALES  KPSS DGS 2019 'da Standart Sapmanın Etkisi Adayları Mağdur Etti!
Admin
Admin
04 Aralık 2019 Çarşamba 14:56

ALES  KPSS DGS 2019 'da Standart Sapmanın Etkisi Adayları Mağdur Etti!

ALES 2019 'da Standart Sapmanın Etkisi Adayları Mağdur Etti! Ales Puan Hesaplama Robotu KPSS, DGS ve ALES'te Standart Sapma Nedir, Sınav Puanına Nasıl Etki Eder?

ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS ALES sonucu sorgulama ekranı!

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebilecekler.

Gördüğünüz gibi net sayısı arttıkça bu netlerinizin çarpılacağı katsayı da artıyor. Yani herhangi bir öğrencinin doğru çözdüğü her sorunun katsayısı aynı oluyor ama net sayısı farklı olan bir başka öğrencinin doğru yaptığı soruların çarpılacağı katsayı ile aynı olmuyor. Fakat bu katsayıyı belirleyen yaptığın netlerin azlığından veya çokluğundan dolayı yine öğrencinin kendisi oluyor.

İŞTE TAM DA BU NOKTADA SÖZEL MANTIK ÖNEMLİ OLUYOR. Çünkü sözel mantık soruları sizin net sayınızı artırıyor, Türkiye ortalamasının üzerine çıkarıyor. Siz Türkiye ortalamasının üstüne çıktıkça doğru yaptığınız tüm sorularınız değer kazanıyor.

17 Kasım 2019 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2019-ALES/3) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmış ve sonuçlar dün itibarıyla ÖSYM tarafından açıklanmıştır

Sözel ve sayısal ağırlıklı net sayısını arttıran  kişilerinden de anlaşılacağı üzere bu sapma puan olarak yeterince arttırılmamıştır ve çogu kişi hak ettiği puanları ne yazık ki alamamışlardır


Kaynak: Kamu Saati Özel

Etiketler; #ALES
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.