Ankara Polatlı Kişisel Gelişim ile gelişmeye devam ediyor

Ankara Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor.

Ankara Polatlı Kişisel Gelişim ile gelişmeye devam ediyor
29 Ocak 2018 Pazartesi 21:55

Ankara Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında düzenlediği etkinliklerine devam ediyor. Kişisel Gelişim Uzmanı, Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu Müdürü Cuma Ali CAN “Motivasyon ve İletişim” konulu konferans verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ, İlçe Jandarma Komutanı Aydın BACAK, Belediye Kültür Müdürü Veli KESKİN, okul ve kurum müdürlerinin, müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen konferans oldukça renkli geçti.

SAKIN HA! GURUR DUYACAĞINIZ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYİN

Kişisel Gelişim Uzmanı, Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu Müdürü Cuma Ali CAN seminerde değerlerimizden bahsederken özellikle dürüstlük, sorumluluk, hoşgörü, girişimcilik, öz güven ve ön yargı gibi konulara değindi. Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde ne kadar etkili olduğunu, yeri geldiğinde anne babasından daha çok değer taşıdığını vurguladı. Kendi hayatından, öğrencilik yıllarından örnekler sunan CAN, öğretmenliğin aslında ne kadar kutsal ne kadar minnet duyulacak mesleklerden biri olduğunu dile getirdi. CAN: “Değerler Eğitiminde olmazsa olmazlardan bir tanesi, en fazla üzerinde durmamız gereken husus girişimcilik. Girişimciliğin temeli hayal kurmaktır. Hayal kuran, daha doğrusu kurabilen çocuklarımız olsun. 15-20 sene öncenin hayaliydi cebimizdeki telefonlar. Hayal kurabilen çocukların önündeki en büyük engel yine bizleriz. “İcat çıkarma!” mantığıyla hareket etmek önümüzdeki en büyük problem. Uçuk fikirleri önemseyin. Bir öğrencimin 15 yıl sonra ne yapıyor olmak istersin soruma verdiği cevap şuydu: “ Uzayda döner büfesi açmak istiyorum.” Başarılamasa bile bir amaç var ortada. Hayal kurmaktan vazgeçilmemeli. Bazen sınırları aşarak düşünmeli. Bu ülkede her çocuk, bir günlüğüne de olsa yediği meyvenin çöpünü yere atmasa bu ülke daha yaşanabilir bir ülke olur. Bu ülkede en fazla üzerinde durulması gereken konulardan birisi hoşgörü; biz toplum olarak bir birimiz karşı olan hoşgörümüzü kaybetmiş durumdayız.” şeklinde konuştu.

Öğrencilik yıllarından kendi anılarından bahseden CAN sözlerine şöyle devam etti: “Koşulsuz sevgiyle yaklaştığımızda çocukların, öğrencilerin dünyasına çok daha yakinen şahit olabiliyoruz. Yalansız, riyasız, tertemiz bir sayfaya biz ne verirsek  onu çiziyorlar.  Çocuklar ebeveynlerinin ve çevresindeki büyüklerin ne söylediğinden çok, ne yaptıklarıyla ilgilenirler. Bir İskoç atasözü şöyle der: “Çocuklar dudaklarınızı değil, ayaklarınızı takip eder.” Bu nedenledir ki her bir davranışımız onlar için rehber niteliğindedir. İnsan var dokunduğu şeye değer kazandırır; insan var dokunduğu şeye değer kaybettirir. Dokunabiliyorsanız, değer kazandıracaksınız. Dokunulmayı bekleyen onlarca çocuk var, birileri gelip onların kalbine dokunacak ve o günden sonra onların hayatlarının değiştiğini göreceğiz.”

CAN, özgüveni olmayan çocuklar, bireyler yetiştirdiğimizi ifade ederken Ahmet Şerif İZGÖREN’in “Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı” adlı kitabın tam olarak bu konuya değindiğini ifade etti.  Kişisel Gelişim Uzmanı Cuma Ali CAN, "Sakın ha! Gurur duyacağınız çocuklar yetiştirmeyin! Gurur duyulacak anneler babalar olun! Gurur duyulacak öğretmenler olun! İzlediğimiz pembe diziler, yarışma programları toplumu bağımlı hale getirerek, tüm değerlerimizi bir bir unutturuyor. Biz elimize kitap kağıt ve kalem alıp çocuklarımızın geleceğiyle ilgilenmek yerine, TV dizilerine bağımlı bir hayat yaşıyoruz. Çocuklarımızla geçireceğimiz en verimli zamanlarda bile, TV karşısında zaman geçirmeyi çocuklarımıza tercih ediyoruz. " dedi.

GÜLÜMSEMEYİ UNUTTUK

Toplumsal değerlerimizin değerinden bahseden Can: “Biz gülmeyen bir toplum haline geldik, asık suratlı olmayı bir marifet saymaya, karizma olarak görmeye başladık. Dünyanın hiçbir ülkesinde bana neden yan baktın diye birbirini öldüren bir topluluk yok. Tebessüm etmekten aciz, gülümsemenin değerini yitirmiş bir toplumuz.” dedi. Sayın CAN tarafından salonda gerçekleştirilen küçük etkinliklerle katılımcılar neşe dolu anlar yaşadı.

Konferans, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ´IN Çankaya Necdet Seçkinöz Ortaokulu Müdürü ve Kişisel Gelişim Uzmanı Cuma Ali CAN’a plaket vermeleriyle son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.