Bakan Yılmaz: Bütçeden en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır

Bakan Yılmaz, eğitime bütçeden ayırdıkları payın her yıl artmasının yanında eğitim sisteminin daha özgürlükçü bir yapıya kavuşturulması yönündeki çalışmaların da devam ettiğinin altını çizdi.

Bakan Yılmaz: Bütçeden en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır
15 Kasım 2016 Salı 16:57

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Millî Eğitim Bakanlığının 2017 bütçesinin sunumunu yapan Bakan Yılmaz, temel altyapı ve erişim sorunlarını önemli ölçüde çözdüklerini, eğitimin kalitesinin artırılmasının ise daimi hedefleri olarak kalacağını ifade etti.

Önceki hükümetler döneminde olduğu gibi, 65. Hükümet döneminde de eğitimin her kademesinde okullaşma ve kız çocuklarının okullaşması oranlarının arttırılması çalışmalarını devam ettireceklerinin altını çizen Yılmaz, bilgi tabanlı, ekonominin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, özgürlükçü, üretken ve rekabetçi bir eğitim sisteminin oluşturulmasının hedefleri olmaya devam edeceğini söyledi.
 
“2002 yılında 10 milyar lira olarak gerçekleşen bütçe payımız, 2017 yılında 122 milyar 414 milyon lira olarak belirlenmiştir”

Önümüzdeki dönemde, 2017-2019 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program´da da yer alan, okul öncesi eğitimi kademeli olarak zorunlu hale getireceklerini hatırlatan Yılmaz, eğitimin kalitesinin artırılması ve beşeri sermayenin niteliğinin yükseltilmesi kapsamında ikili öğretimin tamamen kaldırılacağını, 5. sınıfların müfredatının dil öğretimi açısından yeniden düzenlendiğini, önümüzdeki yıl pilot uygulamanın hayata geçirileceğini ve izleyen dönemde tüm 5. sınıflar düzeyinde bu uygulamanın yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Eğitimde fırsat eşitliğini hayata tam olarak geçirmek için bu amaca uygun öğretmenlerin yetiştirilmesi, müfredatın geliştirilmesi ve uygun ortamların tesis edilmesi yönünde çalışmaların süreceğini ifade eden Yılmaz, "Türkiye´nin 21. yüzyılda önüne koyduğu hedeflere ancak eğitimle ulaşabileceğinin farkında olarak geçmiş yıllarda olduğu üzere bu yıl da bütçeden en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır. 2002 yılında 10 milyar lira olarak gerçekleşen bütçe payımız, 2017 yılında 122 milyar 414 milyon lira olarak belirlenmiştir." bilgisini paylaştı. 

Eğitime bütçeden ayırdıkları payın her yıl artmasının yanında eğitim sisteminin daha özgürlükçü bir yapıya kavuşturulması yönündeki çalışmaların da devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Bu çerçevede, eğitim müfredatındaki antidemokratik ifadelerin ayıklanması, okullarda kıyafet serbestisinin uygulanması, farklı dil ve lehçelerde eğitim halkın taleplerine uygun olarak devam ediyor." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.