Balıkesir Alteylül İlçesi başarıya koşuyor

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇELİK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment KUTLU,  Zağnospaşa Ortaokulu ve Yarış Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler.

Balıkesir Alteylül İlçesi başarıya koşuyor
22 Kasım 2016 Salı 13:22

         Balıkesir İli Altıeylül İlçesi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  (MEM) Ercüment KUTLU’nun koordinatörlüğünde 02 Ocak 2015 tarihinde uygulanmaya başlanan 6 Eylül 6 Proje kapsamında Altıeylül Okuyor, Biz Bir Aileyiz, Yeteneklerini Keşfet, Babalık Coşkusu, Yeni Bir Hayat ve Başarıyı Yakala Projeleri okulların etkin katılımlarıyla devam etmektedir. Bu projeler kapsamında okullarda; 574.250 adet kitap okundu,  2.001 aile ziyaret edildi, 732 sosyal aktivite gerçekleştirildi, yabancı uyruklu 38 aile ziyaret edildi, yabancı uyruklu öğrenci ve velileri için açılan Türkçe kurslarına 228 kişi katıldı, 419 babaya “Çocuk Eğitimi” konusunda seminerler verildi, Başarı Değerlendirme Sınavlarına toplamda 49.921 öğrenci katılım gösterdi.

      Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “6 Eylül 6 Proje” sloganı ile başlattığı projelerden biri olan “Başarıyı Yakala Projesi” kapsamında 1.Başarı Değerlendirme Sınavı ortaokullarda 2 Kasım´da, liselerde ise 9 Kasım’da gerçekleştirildi. Toplamda ilçe genelinde 17.248 öğrenci sınava katıldı.

      Altıeylül Belediyesinin desteğiyle yürütülen “Başarıyı Yakala Projesi” kapsamında, Başarı Değerlendirme Sınavlarına 2014-2015 Eğitim öğretim yılında 16.703 öğrenci, 2015-2016 Eğitim öğretim yılında 15.970 öğrenci, 2016-2017 Eğitim öğretim yılında 17.248 öğrenci katıldı. İlçe genelinde yapılan bu sınavlara katılan öğrenci sayısı toplamda 49.921’dir.

Gerçekleştirilen ortak sınavlarda Altıeylül İlçesi, Balıkesir il genelinde başarı sıralamasında 2. sırada yer alıp ilçe başarı ortalaması her yıl artış göstermektedir.

       Altıeylül Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇELİK ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment KUTLU,  Zağnospaşa Ortaokulu ve Yarış Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler.

      Sınav öncesi konuşma yapan Başkan Kafaoğlu “Ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırmamız için sizlerin çalışarak bizleri geçmeniz lazım. Sizler geleceğin avukatları, doktorları, belediye başkanları ve valileri olacaksınız. Ben köyde gaz lambası ile çalıştım, okudum. Sizler şu anda devletimizin imkânları ile çok iyi şekilde eğitim görüyorsunuz. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 3 yıldan bu yana yaptığımız “6 Eylül 6 Proje” kapsamında ‘Başarıyı Yakala’ ile sizler sınava giriyorsunuz. Bu sınavları yılda 2 kez yapıyoruz. Sizlerin gerçek sınavlarda başarınızı yükseltmek adına bu sınavlar gerçekleşiyor”. dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇELİK proje hakkında şunları söyledi: “Başarıyı Yakala Projesi ile sınavlara hazırlanan öğrencilerin akademik başarılarını arttırmak hedeflendi. Bu hedef doğrultusunda ortak sınavlarda Balıkesir il genelinde başarı sıralamasında Altıeylül İlçesi 2. sırada yer alıp ilçe başarı ortalaması her yıl artış göstermiştir. Yeni bir ilçe olarak ortak sınavlarda başarının giderek artması bizleri gururlandırmaktadır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve idarecilerimizin özverili çalışmaları sonucu oluşan olumlu havadan da büyük memnuniyet duymaktayız. Başarıyı Yakala Projesinin de içinde bulunduğu “ 6 Eylül 6 Proje” nin uygulanmasında Altıeylül Kaymakamı Bayram GALE ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU’na desteklerinden dolayı teşekkür ederim.’ dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yüreğinize sağlık