Çorum'da, geleceğin hafızları seçiliyor

MEB, 'İmam Hatip Okulları Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Programı' kapsamında hafızlar seçiliyor.

Çorum'da, geleceğin hafızları seçiliyor
22 Ağustos 2016 Pazartesi 14:30

Çorum'da geleceğin hafızları seçiliyor. “İmam Hatip Okulları Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Programı” kapsamında öğrencilerin seçme mülakatı yapılıyor.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali BÜYÜK konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl Çorum İl Müftülüğü ile imzalanan protokol kapsamında başlatılan ‘İmam Hatip Okulları Hafız Yetiştirme  ve Akademik Başarıyı Destekleme  Programı’na bu sene velilerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Büyük açıklamasında şu ifadelerle devam etti:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak daha çok öğrencimizin faydalanması için çalışıyoruz. Bu kapsamda daha önce yaptığımız seviye belirleme sınavı sonrası açılan yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilerimizden seçme mülakatına 180 öğrencimiz katılıyor. Mülakatta başarılı olan öğrencilerimize hafızlık eğitimi yanında daha iyi bir akademik eğitim imkanı da sağlayacağız. Öğrencilerimizin mülakatları 22-24 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Kız öğrencilerimiz Müftülük Binasındaki Bahçelievler Kız Kur’an Kursunda, erkek öğrencilerimiz ise Akşemseddin Camii  yanıdaki  Hıdırlık Kur’an Kursu’nda mülakata alınacaklardır.”


Etiketler; #çocuk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.