Davutoğlu: Öğretmen Akademileri geliyor !

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında çeşitli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, öğretmenlerin iki aylık yaz tatilini akademide değerlendireceklerini, kendilerini burada yenileyip geliştireceklerini belirtti.

Davutoğlu: Öğretmen Akademileri geliyor !
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında çeşitli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, öğretmenlerin iki aylık yaz tatilini akademide değerlendireceklerini, kendilerini burada yenileyip geliştireceklerini belirtti.

Öğretmen Akademisinden çıkanların okullarda müdür ve müdür yardımcısı olalacaklarını söyleyen Davutoğlu, 'Polis ve Harp Akademisi gibi öğretmenlere de 'Akademi' geliyor. Buradan çıkanlar okullarda müdür ve yönetici  olacak.' dedi. 

Davutoğlu Şubat ayında 30 bin atamanın gerçekleştirileceğini ifade etti. Başbakan, geçen yıl 37 bin atama gerçekleştirildiğini ve 10 bin atamanın kaldığını, kalan 10 bin atamanın da şubat ayında yapılacağınısöyledi. Ayrıca Başbakan, 'Önümüzdeki sene içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız.' dedi. Şubat ayında yapılan atamaların eğitim yılının ortasına denk geldiği için biraz tereddütle karşılandığını belirten Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ile yeniden bu konuyu görüştüklerini bildirdi.

Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu öğretmen akademisi hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, seçim beyannamesinde bulunan öğretmen akademisinin kurulacağını belirtti. Öğretmenlerin tekrardan meslek içerisinde eğitimden geçirileceğini söyledi. Başbakan,  'Nasıl Harp Akademisi harp kurmayı yetiştirir. Polis Akademisi polisi, Öğretmen Akademisi ile de öğretmenlerimizi yenileyeceğiz, geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.