Diyarbakır'da okullar 2 gün geç açılacak

Diyarbakır'da okullar 2 gün geç açılacak. OHAL kapsamında açığa alınan öğretmenlerin 4 bin 300'ü Diyarbakır'da görev yapıyordu. İşte detaylar...

Diyarbakır'da okullar 2 gün geç açılacak
12 Eylül 2016 Pazartesi 18:53

Diyarbakır'da okular 2 gün geç açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır'daki okullara gönderilen yazıda, okulların Türkiye genelinde 19 Eylül Pazartesi günü açılacağı, Diyarbakır'da ise 21 Eylül Çarşamba günü okulların açılacağı kaydedildi. 

Diyarbakır'da 4 bin 300 öğretmen açığa alındı. Bunun üzerine Diyarbakır'da, ilköğretim haftası kutlama programı değişti. Diyarbakır'da okullar 21 Eylül günü açılacak.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile MEB, Türkiye genelinde 11 bin 285 öğretmeni açığa aldı. Açığa alınan öğretmenlerin 4 bin 300'ü Diyarbakır'da görev yapıyordu.

MEB, Diyarbakır'da 19-23 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanması planlanan İlköğretim Haftası programını ertelendiği belirtti. Kentteki tüm okullara yazı gönderen MEB, İlköğretim Haftası programını her yıl olduğu gibi okulların açıldığı gün olan 19 Eylül'de yapılacağı duyurmuştu. Ancak, okullara sonradan gönderilen program düzeltme yazısında ise şu ifadelere yer verildi:

"2016-2017 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programının 19 Eylül 2016 Pazartesi günü tarihinde, 09.00' da çelenk sunma töreninin, aynı gün saat 10.00'da ise kutlama töreninin yapılacağı bildirilmişti. Ancak, İlköğretim Haftası kutlama programı 21 Eylül 2016 Çarşamba gününe ertelenmiş olup, Çelenk sunma töreni saat : 09.00' da, kutlama törenin de aynı gün, saat:10.00'da dana önce belirtilen yerlerde yapılması kararlaştırılmıştır. Programın akışında hiç bir değişiklik olmayıp, yapılan tarih değişikliğinin göz önünde bulundurularak, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 08/09/2016 tarih ve 9672579 sayılı yazıları ekte gönderilmiştir. Gereğini rica ederim."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın KHK ile toplam 4 bin 300 öğretmeni açığa aldığı Diyarbakır'da, açığa alma kararlarından sonra özellikle merkezde Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde bazı okullarda görevli öğretmenlerin yarısı, bazı okullarda ise öğretmenlerin 3'te ikisinin açığa alındığı belirtildi.

Yetkililer, 19 Eylül Pazartesi günü açılacak olan okullarda açığa alınan öğretmenlerin yerlerine yeni öğretmenlerin atanacağını belirtti.


Etiketler; #Dİyarbakır
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.