E-Okul Giriş, e-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS)

E-okul giriş nasıl yapılır? E- okul üzerinden teog tercihleri yapacak öğrenciler ve veliler için e-Okul VBS nedir? e-okul teog tercihleri ve veli bilgilendirme sistemi ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

E-Okul Giriş, e-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS)
15 Temmuz 2016 Cuma 12:25

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG Tercihleri bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla TEOG tercihleri 10 gün süreyle E-Okul üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrenciler ve veliler eğitim durumu ile ilgili en güncel bilgileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) üzerinden görebiliyor. Peki E-Okul VBS nedir? E-okul giris nasıl yapılır? haberimizden öğrenebilirsiniz. 

E-Okul sistemine girerek Milli eğitim Bakanlığı Tercih listelerine kolaylıkla ulaşabilirler. Öğrenciler ve veliler aşağıdaki bağlantıya tıklayarak MEB Teog tercih listelerine bakabilirler. 

MEB TEOG Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul resmi sitesinde hem veliler hemde öğretmen ile idareciler ayrı işlem yapabiliyor. E-okul sisteminde öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilerin girilmesi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından sağlanmaktadır. Öğretmen ve idareciler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrelerini yazabilir ve resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, not bilgileri, devamsızlık bilgileri, ders programı, nakil işlemleri, okul duyuruları, öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  



https://e-okul.meb.gov.tr adresine girdiğinizde karşınıza Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş sekmeleri karşınıza çıkıyor. Öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek isteyen veliler, üst sekmede bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" sekmesindeki kutucukları doldurarak sisteme rahatlıkla giriş yapabilirler.

"e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş" sekmesi ise öğretmenlerin ve okul idarecilerinin, öğrenci karne notları ve devamsızlık bilgilerini girdiği sekmedir. Öğretmenler ve idareciler bu sekmeden sisteme giriş yapabilirler. 

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS ANDROİD UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS iOS UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.