Eğitim-İş, okullarda ‘mescit zorunluluğu’ uygulamasına dava açtı

Eğitim İş, yeni açılacak okullara abdesthane ve mescit zorunluluğu getiren ‘MEB, Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’ne dava açtı.

Eğitim-İş, okullarda ‘mescit zorunluluğu’ uygulamasına dava açtı
30 Haziran 2017 Cuma 21:05

‘Okulların tektipleştirildiği ve laik devlet ilkesinin geriletildiği’ gerekçesiyle açılan davayla ilgili yapılan açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Bir mevzuat hükmü olarak zorunlu mescit uygulamasına yer verilmesinin gerek öğretmenler, gerekse de öğrenciler üzerinde baskı yaratacağı kuşkusuz. Diğer yandan yönetmelik asıl olarak iktidarın tüm okulları imam hatip liselerine dönüştürme politikasını gerçekleştirme isteğini yerine getirmeyi amaçlıyor.

Aynı kapsamda mevcut okulların imam hatiplere dönüştürülmesi halinde de okul isimlerinin değiştirilebilmesinin önü açıldı. Danıştay, keyfi olarak okul isimlerinin değiştirilemeyeceğine hükmetmişti. Yeni düzenlemeyle bu yargı kararlarının aşılmaya çalışıldığı açıkça görülüyor.” 


Etiketler; #Eğitim-İş
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.