"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri", Bakanlık Ödül Töreni'nde sahipleriyle buluşacak. Ödül töreni 1 Mart 2017 tarihinde yapılacak.
"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" sahipleriyle buluşacak. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 4'üncüsü düzenlenecek olan Bakanlık Ödül Töreni 1 Mart 2017 tarihinde saat 10.00'da Başkent Öğretmenevi´nde gerçekleştirilecek.
Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen 4. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerine 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında ülke genelinde; 5 kategoride 2581 başvuru yapılmış ve 7 çalışma Bakanlık Ödülüne layık görülmüştür.
“Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” nin son aşaması olan Bakanlık Ödül Töreni 1 Mart 2017 Tarihinde Başkent Öğretmenevi’nde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir.
"Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" ile, yöneticiler ile öğretmen ve öğrenciler yenilikçi uygulamaları hayata geçirme noktasında teşvik edilirken, eğitim ortamlarının da kalitesi artmaktadır.
'Adım Adım Başarı Projesi' Markalaştı
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Adım Adım Başarı Projesi", Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.
Samsun’da temel eğitim ve ortaöğretimde; TEOG, YGS ve LYS’de öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve genel başarıyı olumlu yönde geliştirmek, öğretimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri yaygınlaştırarak etkili okul ortamları oluşturmak amacıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ’Adım Adım Başarı Projesi’ markalaştı. "Adım Adım Başarı" adıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından 10 yıl süreli, Marka Tescil Belgesi alan proje; eğitim ve öğretim hizmetleri, sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, spor kültür ve eğlence hizmetleri, dergi, kitap, gazete, film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri, fotoğrafçılık hizmetleri ve tercüme hizmetleri alanlarında kullanılabilecek.
Türkiye 1’incisi
Proje aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı, "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"nde bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 2581 proje arasında kategorisinde Türkiye 1’incisi oldu. Proje kapsamında kurulan interaktif sistemle öğrenciler, başarısız olduğu dersleri tekrarlayabilme şansları buluyor. Öğrenciler, YGS-LYS-TEOG gibi sınavlara internet ortamında 7 gün 24 saat hazırlanabiliyor. Öğrenciler sisteme girip çevrimiçi testlere, ünite değerlendirme sınavlarına, çalışma yapraklarına, konu anlatımlarına erişebiliyor. Öğrenciler bu çalışmaları yaparken interaktif sistem arka planda öğrencilerin hangi konularda noksan olduğunu tespit ederek öğretmenlere anlık olarak raporluyor.