MEB, Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri Yarışması düzenliyor. Yarışma şartları ne zaman işte detaylar...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri Yarışması düzenliyor. Başvuruları 25 Ağustos 2017 günü başlayan yarışmanın son başvuru günü 22 Ekim 2017.
Seçici Kurul sistem üzerinden gönderilen projeleri değerlendircek ve ilk 20'ye kalan projeler halk oylamasına sunulacaktır.
Yarışmada ilk 20'ye kalan projeler halk oylaması ile belirlenecek. Halk oylaması ise 25 Ekim 2017 Çarşamba günü başlayıp 10 Kasım'da sona erecek.
Ödül Töreni 18 Kasım 2017 tarihinde gerekleştirilecek.
YARIŞMANIN KAPSAMI
Yarışma, öğretmen ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacaktır.
Öğretmen kategorisi, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ve özel okul öğretmenlerini ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin akademisyenlerini kapsamaktadır.
Öğrenci kategorisi, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ve özel okullarda okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin öğrencilerini kapsamaktadır.
YARIŞMANIN AMACI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışma ile Türk Millî Eğitim Sistemi’nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda “öğrenci ve öğretmenlerin araştırmacı, merak sahibi, yenilikçi ve ekip çalışması yapabilecek niteliklerini öne çıkarmak” ana fikrinden hareketle aşağıdaki amaçlar hedeflenmektedir:
Eğitimde teknoloji kullanımında yeni fikirleri oluşturma ve paylaşma, birlikte üretme, bilginin yaşama aktarılması ve üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak,
Eğitimde FATİH Projesi, Eğitim Bilişim Ağı ve Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne olan ilgiyi arttırmak,
Eğitimde teknoloji kullanımında iyi örnekler oluşturmak,
Ortaya çıkan iyi örneklere EBA’da yer vererek bunları tüm paydaşlara sunmak,
EBA’da paylaşıma sunulan iyi örnekleri öğretmen ve öğrencilerle ortak bir platformda buluşturarak donanımlarına katkı sağlamak, bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak sağlamak,
Öğrencilerin daha etkin öğrenme yapabilecekleri eğitim ortamına destek vermek,
Akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin yapmış oldukları projeleri ortak bir platformda buluşturarak iyi örnek ve uygulamaları birbirlerinden öğrenmelerini sağlamak.