Ehliyette yeni dönem: Bir ders daha eklendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı talimatıyla MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü sürücü kurslarına yeni bir ders eklendi. Artık bu dersten geçemeyene ehliyet almak hayal olacak.

Ehliyette yeni dönem: Bir ders daha eklendi
28 Ocak 2017 Cumartesi 11:14

Her yıl can kaybına ya da yaralanmalara yol açan, karayolu araçlarıyla trenlerin karıştığı demiryolu hemzemin geçit kazalarının önüne geçebilmek amacıyla, hemzemin geçit kullanımı ehliyet kurslarında ders olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Afyonkarahisar'da 21 Kasım 2015'te meydana gelen ve bir araçla trenin karıştığı kazaya ilişkin rapor hazırladı.

Hazırladığı raporu, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderen bakanlık, bu tür kazalarının önüne geçebilmek amacıyla bir takım önerilerde bulundu. Bu önerileri dikkate alan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 81 il milli eğitim müdürlüğüne talimat verdi.

Bakanlıktan gönderilen, ilk ve orta dereceli okullardaki trafik derslerinde hemzemin geçitler konusuna daha fazla dikkat çekilmesini içeren rapor da talimatlara eklendi.

MEB, sürücü kurslarından ayrıca demiryolu hemzemin geçitlerinin kullanımı hakkında teorik eğitimleri artırılmasını ve sınavlarda zorunlu uygulama yapılmasını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.