Elmadağ Kitap Okuyor 2017 Yarışması

Elmadağ İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Elmadağ Kaymakamlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığının ortak çalışması ile 'Elmadağ Kitap Okuyor 2017 Yarışması' okullarda düzenlendi. Öğrenci, veli ve halkın yarıştığı yarışmanın kazananlarına ödüller verilecek.

Elmadağ Kitap Okuyor 2017 Yarışması
22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:34

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile veliler - halk arasında "Elmadağ Kitap Okuyor-2017" Yarışması için sınav yapıldı. Elmadağ Kaymakamlığı, Elmadağ Belediye Başkanlığı ve Elmadağ İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen yarışma, 2000’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirildi.

Öğrenci, veli ve halk kategorilerinde düzenlenen Elmadağ Kitap Okuyor Projesi ile kitap okumayı sevdirmek,  öğrencilere ve halkımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, Türkçe'yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek, okuduğunu anlayabilmek, anladığını yorumlayabilmek, boş vaktin anlamlı ve verimli kullanılması sağlamak, bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme vb. konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu, gençler arasında düşen kitap okuma oranını artırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek, kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek amaçlandı. 


Öğrenci, veli ve halk kategorilerinden katılanlar, şartnamede duyurulan listelerdeki kitapları okuyarak yarışmada bu kitapların içeriğinden sorulan sorulardan sınava girdiler. Önümüzdeki günlerde sonuçları duyurulacak olan "Elmadağ Kitap Okuyor-2017" Yarışması´nda dereceye girenlerin ödülleri Elmadağ Belediye Başkanlığı tarafından karşılanacak.

Ödüller 24 Mayıs 2017 tarihinde Elmadağ Belediye Kültür Merkezi’nde ödüller takdim edilecek
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.