En zeki öğrenciler, Türkiye Zeka Oyunları Olimpiyatı'nda buluşacak

18 yaş altına yönelik ilk olimpiyat olan Türkiye Zeka Oyunları Olimpiyatı yarın başlayacak. Liseli öğrenciler hem yarışacak hem de ödül kazanacak.

En zeki öğrenciler, Türkiye Zeka Oyunları Olimpiyatı'nda buluşacak
10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:54

Yeditepe Üniversitesi, MEB ve Türk Beyin Takımı işbirliği ile Türkiye Zeka Oyunları Olimpiyatı yarın başlıyor. Türkiye’de 18 yaş altına yönelik yapılan ilk olimpiyata 81 ilden öğrenciler katılacak. Olimpiyat 11-12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Finale kalan 31 ilden 200 öğrenci, yarın Kelime Oyunları, Karalama Oyunları, Matematiksel Oyunlar, Mekanik Oyunlar, Görsel Oyunlar ve Olimpiyat finali kategorilerinde mücadele edecek. 

Yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilere büyük ödüller var. Her kategorinin birincisi 1500 TL, ikincisi 1000 TL, üçüncüsü 500 TL alırken; olimpiyatın birincisi 3000 TL ve notebook bilgisayar, ikincisi 2000 TL ve tablet, üçüncüsü ise 1000 TL ve mini tablet kazanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.