Etimesgut'ta hemsball okulu açıldı

Spora ve sporcuya verdiği desteklerle bilinen Etimesgut’ta şimdi de Hemsball okulu açıldı.

Etimesgut'ta hemsball okulu açıldı
16 Ocak 2016 Cumartesi 23:57

Spora ve sporcuya verdiği desteklerle bilinen Etimesgut’ta şimdi de Hemsball okulu açıldı.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Tugay GÖZÜM’ün, HİS Federasyonu Başkanı Sayın Erdal ZORBA ile yaptığı görüşmeler neticesinde protokol imzalandı. HİS Federasyonu bünyesinde hızla dünyaya yayılan ve Türk sporu olan Hemsball’u Etimesgut ilçesinde yaygınlaştırmak, çocuklarımızın spor yapmasını sağlamak amacıyla “İhtisas Okulları” oluşturulmaya başlandı.



Bu kapsamda ilk olarak Güvercinlik Jandarma Lojmanları Anaokulu ve Dumlupınar İlkokulunda “Hemsball İhtisas Okulu” oluşturuldu.

14-01-2016 Perşembe günü saat:14.00 da Güvercinlik Jandarma Lojmanları Anaokulunda Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Tugay GÖZÜM, HİS Federasyon Başkanı sayın Prof. Dr. Erdal ZORBA, HİS federasyon Yönetim kurulu Üyesi Sinan KARTAL, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tamer SÖKMEN,  Etimesgut ilçesindeki Anaokulu ve İlkokul müdürleri ve basın mensuplarının katılımıyla “Hemsball İhtisas Okulu” açılışı yapıldı.

etimesgut hemsball

Protokol konuşmaların ardından, Anaokulu öğrencilerinin şarkısı Federasyon Başkanı Prof.Dr. Erdal ZORBA  tarafından memnuniyetle karşılandı. Okul müdürü Yeliz KORKMAZ ‘in takdimiyle Türk Milli sporu olan Hemsball ile ilgili ilk şarkı, ilk kez anaokulu öğrencileri tarafından seslendirildi. Sözleri Anasınıfı öğretmeni Esin Fazlıoğluları tarafından yazılan şarkı Hemsball oyun kurallarını anlatmaktadır.

Öğrencilerin Hemsball gösterisiyle devam eden programda, Erdal ZORBA ve Tugay GÖZÜM’de öğrencilerin davetini kırmayarak onlarla oynadılar. Down sendromlu ve işitme engelli öğrencilerimizin Hemsball oynaması programı izleyenleri duygulandırdı.

Hemsball nedir?

hemsball nedir
Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır.Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Yeni Sporun ismi aşağıda belirtildiği gibi oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur.

H        = Hand (el),
E        = Energy  (enerji),
M       = Move  (hareket, hamle),
S        = Stability (denge,istikrar),
BALL   = (top)

Oyunun amacı, Hemsball topunu yerde bulunan Hemsball hedef tahtası üzerindeki Hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu ‘’oyuncuların’’ aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun ve ‘’oyuncuların’’ rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları vardır.
Top oyuna kura atışı yapılarak başlanır kurayı kaybeden oyuncu servis atışını yapar. Servisi atan oyuncu topu çemberin içine atarak rakip alana gönderir.Sayı sistemi, topun çember içine değmesi, dışarı gitmesi veya bir oyuncunun hata yapmasına kadar devam eder.Sayı kazanan oyuncu servis atma hakkı kazanır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deniz - 9 yıl önce
Helal olsun Etimesgut eğitim camiasına ve müdürüne
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Sporun tüm branşları okullarda yaygınlaştırılmalı.
Avatar
İrfan - 9 yıl önce
Etimesgut Milli Eğitim Müdürü ve personelini tebrik ediyorum. Çocuklarımız sporla daha üst seviyede eğitim alacaklarına inanıyorum. Tebrikler Etimesgut MEM
Avatar
Elif - 9 yıl önce
Etimesgut Ankaraya sporda önder ve örnek olacak gibi.. Başarılar
Avatar
mecit - 9 yıl önce
Müdür sen de biraz ağır git.. Adı duyulmadık spor mipor neymiş. İşi bırak biraz tribünlere oyna..
Avatar
AKİF - 8 yıl önce
çocuklar oynasında ne oynarsa oynasın. oynamaları için çalışan herkestende Allah razı olsun.