Gümrük ambarlarındaki makineleri, mesleki ve teknik eğitim lisesi öğrencileri kullanacak

MEB ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Gülay, öğrencilerin aldığı maaşların üçte ikisi ile birlikte 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin sigorta primlerini de artık devletin karşılayacağını söyledi.

Gümrük ambarlarındaki makineleri, mesleki ve teknik eğitim lisesi öğrencileri kullanacak
23 Aralık 2016 Cuma 16:49

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında  “Tasfiyelik hale gelen cihaz, makine, ekipman ve malzemelerin mesleki ve teknik eğitim veren okulların atölye ve laboratuvarlarında bedelsiz olarak tahsis edilerek kullanılması“ amacıyla protokol imzalandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Harun Uslu’nun katılımıyla gerçekleşen protokolle 23 ilde gümrük ambarlarında bulunan makine ve cihazlar, kurulan komisyonlarca incelenerek bedelsiz olarak öğrencilerin kullanımına sunulacak.
 
Törende konuşan Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, mesleki eğitimin iyileştirilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, “9 Aralık 2016´da yayınlanan kanun ile mesleki ve teknik eğitimi tercih eden öğrenciler birçok hak elde ettiler. Çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınarak özellikle küçük esnafın nitelikli iş gücü talebi karşılanmış olacaktır" dedi.
 
''Öğrencilerin aldığı maaşların üçte ikisi ile birlikte 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin sigorta primlerini de artık devlet karşılayacak''

Yükseköğrenime sınavsız geçişi kaldırarak mesleki eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Gülay, öğrencilerin aldığı maaşların üçte ikisi ile birlikte 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin sigorta primlerini de artık devletin karşılayacağını söyledi. Mesleki ve teknik eğitim okullarını sektörün ve ilgili paydaşların katılımıyla yöneteceklerini dile getiren Gülay "Kendi iş gücünü kendi yetiştirecek olan sektörlerin kuracağı özel meslek liselerine de ciddi şekilde teşvik vereceğiz." diye konuştu. 
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile çok faydalı bir işbirliği yaptıklarını vurgulayan Gülay, velilere seslenerek, “Çocuklarınızı meslek lisesine gönderin, buradan üniversiteye gidebilirler ve çift meslekleri olur. İstedikleri meslekleri ile iş bulabilirler" diye konuştu.
 
Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürü Harun Uslu da, sanayinin ve sektörün istediği nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefleyen Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan bu çalışmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.