İlkokullara kadrolu 'yabancı dil ve din öğretmeleri' eğitim verecek

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişikliğe göre ilkokullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için kadrolu din öğretmenlerinin girmesi kararlaştırılırken Yabancı Dil dersi içinde aynı karar uygulanacak.

İlkokullara kadrolu 'yabancı dil ve din öğretmeleri' eğitim verecek
18 Haziran 2016 Cumartesi 09:42

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişikliğe göre ilkokullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için kadrolu din öğretmenlerinin girmesi kararlaştırıldı.Eğer kadrolu bir din öğretmeni bulunmuyorsa dışarıdan din öğretmeni gelerek ders işlenecek.

Açıköğretime sadece yönlendirme yapılacak

Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikte başarısız olan 8.Sınıf öğrencileri için yapıldı. Değişikliğe göre bu öğrenciler e-okul üzerinden doğrudan açıköğretime kaydettirilmeyip sadece yönlendirme yapılacak.

Nakil işlemleri Eylül'de başlayacak

Öğrencilerin nakil işlemleri Eylül ayının ilk iş gününde başlanarak ders yılının bitimine 15 gün kalaya kadar devam ettirilecek. İlköğretim kurumlarındaki sınıf mevcutlarında 30'un altında kalan boş kontenjanlar okulun açıldığı ilk hafta e-okuldan ilan edilerek nakil işlemleri yapılabilecek.

Haftalık ders saatine göre puan verilecek

2016-2017 öğretim yılında yürürlüğe girecek olan maddeye göre, öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı iki ve daha az olanlara iki; haftalık ders saati sayısı ikiden fazla olanlara ise üç defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.

Yabancı dil ve din dersine kadrolu öğretmen

İlkokullarda bütün derslerin sınıf öğretmenlerince okutulması esas olacak ancak yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, okulların kadrolu alan öğretmenlerince okutulacak. Okulda kadrolu alan öğretmeni bulunmaması durumunda, bu dersleri okutma görevi, aynı eğitim bölgesinde, yoksa diğer eğitim bölgelerindeki kadrolu alan öğretmenlerine verilecek.

İlköğretimde boş geçen derslerde, ihtiyaç olması halinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursları ya da programları uygulanacak.

Müdür yardımcılarına ve öğretmenlere birden fazla nöbet

Müdür yardımcıları da artık okullarda kendilerine verilen nöbet görevlerini yerine getirecek. Nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izleyecek, nöbet raporlarına bakacak, sorun varsa müdür başyardımcısı ya da müdüre iletecek. Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada 1'den fazla nöbet görevi verilebilecek.


Etiketler; #ilkokul
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.