İsmail Koncuk'tan 10. Yıl Marşı'nı yasaklayan Milli Eğitim Müdürü'ne mesaj

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü'nün, okullarda 10. Yıl Marşının okunmasını yasaklaması ve okul müdürlerini bu konuda uyarması üzerine Türk Eğitim Sen ölge İdare Mahkemesine dava açtı.

İsmail Koncuk'tan 10. Yıl Marşı'nı yasaklayan Milli Eğitim Müdürü'ne mesaj
10 Ocak 2017 Salı 22:18

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü'nün, okullarda 10. Yıl Marşının okunmasını yasaklaması ve okul müdürlerini bu konuda uyarması üzerine, Türk Eğitim Sen gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılması için herekete geçti. Ancak soruşturma açılmasına izni verilmemesi üzerine Bölge İdare Mahkemesine dava açıldı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin de, Bolu Milli Eğitim Müdürüne soruşturma açılmasına izni verilmemesi konusunda yapılan itirazı reddetmesi üzerine konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk  şunları kaydetti:

“Bu ülkede kanunlar çiğnenmek için mi yapılır anlamak mümkün değildir. Bolu İl Müdürü bu tavrı ile alenen Türk Milli Eğitiminin hedeflerine aykırı davrandığı gibi, Cumhuriyetin ilk 10 yılındaki, bu milletin Atatürk liderliğinde ortaya koyduğu başarılara açıkça hakaret etmiştir.
Yargı kararları önemlidir ancak bir insanla ilgili asıl kararı verecek olan vicdanlardır.

Kim ne derse desin, bu şahıs, il milli eğitim müdürü olma kriterlerini taşımadığı gibi, bir bürokrat olarak duyulması gereken güveni kaybetmiştir.

Umarım, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, bu şahısla Bolu'da milli eğitimin bir yere varamayacağını görür ve gerekeni en kısa sürede yapar. Takipçisiyiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.