İstanbul Üniversitesi yüksek lisansa ağırlık verecek

İstanbul Üniversitesi lisans öğrencisi alımlarında kontenjanları düşürüyor. Üniversite artık yüksek lisans üniversitesi olma yolunda.

İstanbul Üniversitesi yüksek lisansa ağırlık verecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İstanbul Üniversitesi tarafından yüksek lisans eğitimine ağırlık verme çalışmaları devam ediyor. Lisans bölümlerini kapatarak yüksek lisans alanında uzmanlaşma hedefleyen üniversite bu kapsamda kontenjanlarında da azalmaya gitti. 

Yapılan çalışmalar neticesinde bu yıl daha az kontenjanla lisans öğrencisi alan üniversite, yüksek lisans öğrencisi alımlarında ise sayısını arttırdı. Üniversitenin açılış törenlerinde konuşan yeni rektör Prof. Dr. Mahmut Ak yeni dönemlerde lisans öğrencisi sayısını azaltarak yüksek lisans öğrencilerini arttırma politikalarına devam edeceklerini söyledi.

Üniversite tarafından geçtiğimiz yıllarda alınan karar neticesinde yalnızca araştırma faaliyetlerine ağırlık verilmesi kararlaştırılmış, bu kapsamda yalnızca yüksek lisans öğrencilerinin eğitime kabul edilmesi kararlaştırılmıştı. Alınan bu kararlar da kademeli olarak uygulanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.