KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Belli Oldu

KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Açıklandı ÖSYM, KPSS 2019/2 Tercih Sonuçlarını Açıkladı KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Yayınlandı "KPSS 2019/2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak,KPSS tercih sonuçları açıklandı mı?

KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Belli Oldu
Admin
Admin
21 Aralık 2019 Cumartesi 21:04

KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Belli Oldu

KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Açıklandı ÖSYM, KPSS 2019/2 Tercih Sonuçlarını Açıkladı KPSS 2019/2 Tercih Sonuçları Yayınlandı "KPSS 2019/2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak,KPSS tercih sonuçları açıklandı mı?

 Memur olmak isteyen adaylar her yıl belirtilen tarihlerde sınavlara giriyorlar. 3 Aralık'ta başlayan KPSS-2019/2 tercihleri 12 Aralık saat 23.59'da sona erdi. 20 Aralık'ta sonuçlar erişime açılmıştı

KPSS-2019/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarını yayınlandı

03-12 Aralık 2019 tarihlerinde tercihleri alınmış olan KPSS-2019/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri sona ermiştir.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgiyi  20 Aralık 2019 tarihinde saat 13.20'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir detaylı bilgi edinebilirler

KPSS 2019/2 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla beklenirken.  Kamu Personeli Seçme Sınavı her yıl ÖSYM tarafından düzenleniyor. 3 Aralık'ta başlayan KPSS-2019/2 tercihleri 12 Aralık saat 23.59'da sona erdi. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanıbilecektir.

KPSS-2019/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları belli oldu

03-12 Aralık 2019 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2019/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri sonlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Aralık 2019 tarihinde saat 13.20'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara posta yolu ile  herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin resmi sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr sayfasından bilgi alabileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edinebilecekler. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini kurum veya kuruluşlardan öğrenecekler.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASINDA ÖNEMLİ HUSUSLAR

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik tanınacak olup, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.3 Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih geçerli sayılmayacaktır.

4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri dikkate alınacak olup bu bilgilerde gerçeğe uygun olmayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları olmayacaktır, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecekleri de apaaçık ortadadır.

4.5 Yerleştirme  yönünden de adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak kaydı ile  kadro ve pozisyonlara verilecek,. daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye gayret gösterilecektir, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

Kamu saati sayfamızı sosyal medya üzerinden takip ederek güncel iş ilanları memur ve işçi alım haberlerine herkesten önce ulaşarak bir adım öne geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.