KYK Borçlarında Haciz Dönemi

Üniversite döneminde KYK tarafından sağlanan öğrenim ve kakı kredisi alarak ödemeyen mezunlar aleyhine icra takibi başlatıldı.

KYK Borçlarında Haciz Dönemi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yükseköğrenim sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan geri ödemeli öğrenim ve katkı kredilerinde önemli bir gelişme yaşandı. Borçlarını ödemeyen üniversite mezunları aleyhine icra takibi başlatılarak çok sayıda kişi hakkında dosya açıldı. Yaklaşık 950 bin kişi hakkında açılan icra takibi ile Türkiye'de tek seferde açılan icra takiplerinde bir rekor daha kırıldı. 

Öğrenim kredisi olarak üniversite okuyan öğrencilere verilen para Başbakanlık Bursu ile daima aynı miktarlarda oluyor. Ancak Başbakanlık Bursu geri ödenmezken öğrenim ve katkı kredileri ödeniyor. Öte yandan Katkı kredisi olarak harçların ödenmesini azaltan sisteme dahil olanlar da her yıl yalnızca üniversite payını ödeyereke büyük miktarlarda ödeme yapmaktan kurtulmaktaydı. Geçtiğimiz yıllarda kalkan harçlar nedeniyle katkı kredisi de kaldırılmıştı. 

2013 ve önceki yıllarda üniversiteden mezun olan ve sigortalı bir işte çalışan kadınlarla bu yıllarda mezun olan erkekleri kapsayan haciz şokunda borçlarını ertelemeyen ya da yapılandırmayan kişilere e-haciz uygulanacak. 

Bir anda tüm banka hesapları ve TC kimlik numaralı mal varlıkları üzerinden haciz işlemine uğrayacak kişiler borçları bitene kadar para trafiği yaşayamayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.