Malatya'ya ikinci üniversite yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı Malatya Eğitim Vakfının iftar yemeğindeki konuşma Malatya'ya ikinci üniversite çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Malatya'ya ikinci üniversite yapılacak
10 Haziran 2016 Cuma 11:03

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı Malatya Eğitim Vakfının iftar yemeğindeki konuşma yaptı. Tüfenkçi konuşmasında terörü lanetlerken Malatya’ya ikinci üniversite çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

İstanbul Veznecilerde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Tüfenkçi, "Ne günahı vardı? Hiçbir günahı yoktu, sadece o an orada bulunmaktan başka... Karnındaki bebeği ile toprağa vermek zorunda kaldığımız polis kardeşimizin ne günahı vardı? Terörü hep beraber lanetlememiz lazım. Devletimiz bunun üzerine kararlılıkla gidiyor, mücadelesini veriyor. İnşallah sonlarını da getireceğiz." diye konuştu.

"Terörün kimliği, kişiliği hiçbir zaman olmaz, olmadı da." İfadesinde bulunan Tüfenkçi, yapılan terör saldırılarının insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

Tüfenkci, Türkiye'nin terörle büyük bir mücadele verdiğini ama ekonomiyi kalkındırmak refah düzeyini artırmak içinde çalışmalarına hız kesmeyerek devam ettiği şu sözlerle dile getirdi:

"Bir yandan ülkenin önemli bir kaynağı teröre giderken, bir kısmı da insanlarımız yetişsin, insanlarımız okusun, ticaretimiz artsın, ekonomimiz büyüsün ve biz uluslararası refah pastasından daha fazla pay alalım, bizim insanımızın refah düzeyi daha fazla artsın diye mücadele ediyoruz."

Üniversite ve hastane için yakında kuruluş aşamasına geçilecek

Malatya’da birkaç ay içerisinde onkoloji hastanesi için temel atılmış olacağını ve ikinci üniversite içinde "Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum." diye konuşan Tüfenkçi, Tugut Özal’ı da unutmayarak, "Hayatını bu ülke için adamıştır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, tıpkı rahmetli Özal'da, rahmetli İnönü'de, ismini sayamadığımız nice değerlerimizde olduğu gibi..." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.