MEB, ağır olan ders müfredatını hafifletecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), en büyük şikayet alan ders müfredatının ağır olmasıyla ilgili çalışmalara başladı. Bakanlık, öncelik olarak lise müfredatının sadeleştirilmeye gidilmesi için harakete geçti. Yapılacak olan bu çalışma ile ders sayısı ve saatleri azalmaya gidilip, ders içerikleri de sadeleştirilme işlemleri yapılacak.

MEB, ağır olan ders müfredatını hafifletecek
02 Mayıs 2016 Pazartesi 09:41

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), en büyük şikayet alan ders müfredatının ağır olmasıyla ilgili çalışmalara başladı. Bakanlık, öncelik olarak lise müfredatının sadeleştirilmeye gidilmesi için harakete geçti. Yapılacak olan bu çalışma ile ders sayısı ve saatleri azalmaya gidilip, ders içerikleri de sadeleştirilme işlemleri yapılacak.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ilgili genel müdürlüklerin kendi bünyesindeki okulların müfredat analizlerini yapılmasının ardından müfredattaki sadeleştirme çalışmaları için çalıştaylara başlanacağını bildirdi. Çalıştayın yapılmasının ardından Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayına sunularak yürürlüğe konulacağını belirten Tekin, "Bir tanesi, haftalık ders saatlerinin çok fazla olduğunu hepimiz eleştiriyoruz. İkincisi ders sayısı itibarıyla bir yığılma var. Üçüncüsü de derslerin içerikleri çok ağır. Dolayısıyla çocuklarımıza elinde çok hacimli ders kitapları vermek durumundayız. Bu 3 eleştiriyi ortadan kaldıracak yeni bir müfredat süreci ortaya çıkacak. Çalıştaylar neticesinde gerekli adımları atacağız" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılan çalışmalarda fizik, kimya ve biyoloji gibi fen derslerinin de daha sadeleştirilmesi yapılıyor. Yeni müfredat için fen derslerini daha iyi bir şekilde çocukların anlaması için TÜBİTAK tarafından binlerce animasyon ve görsel hazırlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice - 7 yıl önce
Darbeleri ders yapacaginiza sizin tabirinizle karfirlerden bizi kurtaran ulu önder ATATÜRK ve silah arkadaslarini bastaci yapip gençlere sanli tarihimizi ögretin saptirmayim