MEB Bakanı İsmet Yılmaz: İyi bir yabancı dili...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okuldaki İngilizce kursu verilen sınıfta "Şimdi biz de inşallah İngilizce programlar geliştiriyoruz. Çok iyi programlarımız var. Bunları hem belediyelerimizle hem de kim isterse onlarla paylaşacağız." dedi.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz: İyi bir yabancı dili...
03 Ağustos 2017 Perşembe 15:35

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sancaktepe'deki Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi'ne ziyarette bulundu. Sınıfları gezen, çalışmaları inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, müzik kursu verilen sınıfta ise öğrencilerin çaldığı parçayı dinledi.

Ziyareti sırasında yabancı dil öğrenmenin önemini vurgulayan MEB Bakanı Yılmaz, kendilerinin de okulda İngilizce eğitimi aldığını söyledi. 

"Liseyi bitirdik. Epeyce de İngilizce dersi aldık. Ancak hayata çıktığımızda aldığımızı gösteremiyoruz. Demek ki almak yetmiyor." siye konuşan Yılmaz, şu sözlerle devam etti:

"Aldığınızı ifade edebilmek de lazım. Bu konuda bir sıkıntımız var. Başbakanımızın talimatı var. Önümüzdeki dönemden itibaren başlıyoruz. Şimdi önümüzdeki yıl pilot illerdeki pilot okulları seçip, inşallah bu dil problemini çözeceğiz."

Şimdiye kadar gramere önem verildi

"Ancak konuşamıyorduk. Önce konuşacaksınız. Ondan sonra diğerlerini daha rahat geliştirebilirsiniz. Öncelikle kendinize güveneceksiniz. İnsanlar genelde 'Hata yapacağım.' diye grup içinde konuşmaktan çekinir. Onun için çekingenlik oluyor. Bu yüzden kendi kendinize fren uyguluyorsunuz. Bunu ortadan kaldırmak lazım. Hata yapa yapa bunu düzeltirsiniz. Şimdi biz de inşallah İngilizce programlar geliştiriyoruz. Çok iyi programlarımız var. Bunları hem belediyelerimizle hem de kim isterse onlarla paylaşacağız. Genelde insanlar İngilizce diyor ama Arapça da başka dil de olabilir, inşallah iyi bir yabancı dili evlatlarımıza kazandıracağız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.