MEB Bakanı Nabi Avcı: "Okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 70'e ulaştı"

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı, son 10 yıl içerisinde erken çocukluk eğitimi konusunda gelişme kaydedildiğini ifade ederek, yüzde 11 olan oranın yüzde 70'e ulaştığını kaydetti. Avcı, öğretmen sayılarında da artış olduğuna dikkat çekerek 14 binden 72 bine yükseldiğini söyledi.

MEB Bakanı Nabi Avcı: "Okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 70'e ulaştı"
20 Mart 2016 Pazar 20:41

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Kongresi'nde konuşma gerçekleştirdi. Bakan Avcı, Türkiye'de son 10 yılda erken çocukluk eğitimi konusunda gözle görülür bir biçimde yol katedildiğini ifade ederek, "2002'de yüzde 11 olan bu kademedeki okullaşma oranı yüzde 70'e ulaştı. Bu süreçte 11 bin olan derslik sayımız 58 bine ulaştı. Öğretmen sayımız da 14 binden 72 bine çıktı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Haydi Kızlar Okula kampanyası ile 300 binden fazla kız öğrencinin eğitime kazandırıldığını vurguladı. 2002 yılında yüzde 11 olan okullaşma oranının bu yıl itibariyle yüzde 70 oranına yükseldiğini belirten Avcı, "2002'de yüzde 11 olan bu kademedeki okullaşma oranı yüzde 70'e ulaştı. Derslik sayılarımız da 5 kat artmış oldu. Bu süreçte 11 bin olan derslik sayımız 58 bine ulaştı. Öğretmen sayımız da 14 binden 72 bine çıktı" şeklinde konuştu.

Kongreye büyük önem verdiklerini ve bu oranların yeterli olmadığına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı, "Bunu gayet iyi biliyoruz. Ondan dolayı bu kongreye büyük önem veriyoruz. Bu kongrede alınan karar, tavsiye ve görüşler bizim için de yol gösterici olacak. Ondan dolayı bu önemli konuda ve kongrede emeği geçen herkese hizmetleri için teşekkür ediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yüreğinize sağlık.