MEB Bakanı Yılmaz'dan 'ev ödevi' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarıyılda öğretmenler tarafından verilen 'ev ödevi' hakkında açıklama yaptı. Öğrencilere yarıyılda ev ödevi verilmeli mi, öğrenciler yarıyılı nasıl değerlendirmeli sorularının cevapları.

MEB Bakanı Yılmaz'dan 'ev ödevi' açıklaması
13 Ocak 2017 Cuma 09:25

Öğrencilerin yarıyıl tatili yaklaştı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip  alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesini istedi. Bunun yerine Bakan Yılmaz, kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma  ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bakan Yılmaz, yarıyıl tatili için illere genelge gönderdi. Genelge de Yılmaz sadece akademik bilgilerle donatılmış bireyler istenmediği, milli ve manevi değerlerine  sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler yetiştirmenin önemli olduğunu söyledi. 

İşte Bakan Yılmaz'ın açıklaması:

"Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili,  kalıcı ve verimli olabilmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş  birliği içerisinde çalışmalarına bağlıdır. Okul dışı zamanlardaki eğitim, öğretim  ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesi ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle  köprü kurarak bir bütün oluşturması ise öncelikle velilerin öğrencilere desteği  ile mümkün kılınacaktır. Bu bağlamda, kazanımların ders dışı eğitim öğretim  faaliyetleri, ev ödevleri veya sosyal faaliyetler yoluyla öğrencilere  kazandırılması ayrı bir önem taşımaktadır.

Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip  alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencinin kendini  tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel,  sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Bu çerçevede,  kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma  ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır."
  

 


Etiketler; #meb #ev ödevi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.