MEB Çanakkale Savaşlarının 102. Yıl Dönümünde yarışma düzenliyor

MEB, Çanakkale Savaşlarının 102. Yıl Dönümü Anma Programı kapsamında Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik resim, şiir ve kompozisyon dallarında ödüllü yarışma düzenliyor.

MEB Çanakkale Savaşlarının 102. Yıl Dönümünde yarışma düzenliyor
21 Şubat 2017 Salı 17:59

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, çocuklarımızın; Çanakkale Savaşları’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini, şehitlik ve gaziliğin anlamını kavramalarını sağlamak, geçmiş ile günümüz kültürel değerleri arasında bağ kurmalarını sağlamak, millî birliğimiz ve varlığımız ile uluslararası barış ve dostluk düşüncelerini kuvvetlendirmek amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı sekretaryasında her yıl “resim, şiir ve kompozisyon” dallarında yarışma düzenlenmektedir.

Yarışmaya katılıp illerde dereceye giren eserler, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek. Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçilen ve mansiyona layık görülen eser sahibi öğrencilere Çanakkale'de düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.

Ödül alacak öğrenciler velileriyle birlikte 23-25 Nisan 2017 tarihinde Çanakkale’ye gidecekler. Seyahatlerini otobüs ile yapacaklardır. Yol ücretleri; katılımcıların ibraz edecekleri otobüs biletlerine göre ödenecek olup, otobüs bileti ibraz etmeyenlerin ücretleri ise otobüs rayiç bedeli üzerinden ödenecektir. Katılımcıların yol, yemek ve konaklama ücretleri Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Mal Müdürlüğüne gönderilen ödenekten karşılanacaktır. Yol ücretleri Çanakkale’de katılımcılara ödenecektir.

Öğrenci ve velilerinin 23-25 Nisan 2017 tarihlerindeki konaklama ve yemek organizasyonu Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğünce organize edilecektir.

Ülke genelinde resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere 24 Nisan 2017 tarihinde Çanakkale ilinde düzenlenecek törenle ödülleri verilecektir.

Yarışma Koşulları için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.