MEB, Cizre ve Silopi'de yarıyıl tatilini değerlendirecek

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde öğretmenlere ''hizmet içi'' eğitimi verilmesi sonrasında ilçelerde eğitim ve öğretime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2 ilçedeki öğrencilere verilecek telafi dersleri planlanmaya başladı.

MEB, Cizre ve Silopi'de yarıyıl tatilini değerlendirecek
17 Aralık 2015 Perşembe 22:10

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cizre ve Silopi'de çalışan öğretmenlerine ''hizmet içi'' eğitimlerini kendi memleketlerinde alabileceklerini bildirmişti. Öğretmenlerin ilçeden ayrılmasından sonra öğrencilere telafi derslerinin nasıl olacağı planlanmaya başladı. 2 ilçede bulunan toplam 80 bin 255 öğrenciye telafi dersleri yapılması planlanıyor.

Bakanlık eğitim ve öğretimden geri kalan öğrencilerin yarıyıl tatilini değerlendirilecek. 22 Ocak 2016'da başlayıp 17 gün sürecek ara tatili değerlendirmek isteyen MEB, bu süre zarfında öğrencilere yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulamayı planlıyor. Planlanan eğitim programı yetişmezse öğrenciler hafta sonlarıda okullara çağırılarak telafi derslerine girecek. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu 2 ilçede eğitim ve öğretime ara verilmesi ile alakalı, ''Bu çocukların her birinin en iyi şartlarda eğitimin devam etmesi için her türlü tedbir alınacak. Şu kısa dönemde sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde sükûnet sağlanınca, daha yoğunlaştırıcı eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız'' demişti.


Etiketler; #cizre #Silopi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.