MEB'den Suriyeli öğrencilerin eğitime erişimi hakkında yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelindeki tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine Suriyeli öğrencilerin eğitime erişimine ilişkin yazı gönderildi.

MEB'den Suriyeli öğrencilerin eğitime erişimi hakkında yazı
31 Ağustos 2016 Çarşamba 08:39

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine 'Geçici Koruma Altındali Suriyeli Öğrencilerin Eğitime Erişimi' konulu yazı gönderildi.

MEB yazısında, "Ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalarak ülkemize göç eden Suriye vatandaşlarına devletimiz ve milletimiz tarihi misyonunun bir yansıması olarak kucak açmıştır. Göç ve iç savaşın bu insanlarda oluşturduğu biyolojik ve psikolojik etkilerin en aza indirilebilmesi için devlet ve millet olarak büyük bir fedakarlık örneği gösterilmiş, başta temel insani ihtiyaçları olmak üzere onların her türlü ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmış ve ülkemizde yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak için tüm imkanlar kullanılmıştır. Devletimiz, sunduğu imkanlar ve bu insanlara yaklaşım biçimiyle uluslararası hukuk ve standart psikososyal müdahale biçimlerinden daha üstün bir hizmet anlayışı sergilemiş, bu da uluslararası standart uygulamaların ve ilkelerinin yeniden değerlendirilmesi ihtiyacını doğurmuştur.

Bakanlığımız da ülkemizde bulunan okul çağındaki göçmen (geçici koruma altındaki Suriyeliler, uluslararası koruma altında bulunanlar, son dönemde vatandaşlık hakkı almış olup Türkçe dil becerisi yeterli olmayan) çocukların nitelikli eğitime erişimlerinin sağlanması ve okullaşma oranlarının yükseltilmesi için imkânlarını seferber etmektedir. Bu amaçla Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü uhdesinde "Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı" oluşturulmuştur.

2016-2017 eğitim öğretim yılı başından itibaren imkanlar dahilinde bu öğrencilerin Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel okullara kayıtları konusunda daha kapsamlı çalışmalar yapılması planlanmaktadır." denildi.

İşte MEB'in 'Geçici Koruma Altındali Suriyeli Öğrencilerin Eğitime Erişimi' konulu yazısı:



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Suriye mülteci konusunda ülkemizin yaptığı çalışmaları sözüm ona demokratik batı dünyası gıpta ile izlemeli.