MEB'in Oku Yaz ve Bil Bakalım uygulaması Google Play Store ve App Store’da

MEB, OKU YAZ Uygulaması Etkileşimli Tahta ile Bil Bakalım uygulamasının Google Play Store ve App Store’dan indirilebileceğini açıkladı. Uygulamaları haberimizden indirebilirsiniz...

MEB'in Oku Yaz ve Bil Bakalım uygulaması Google Play Store ve App Store’da
28 Mart 2018 Çarşamba 12:34

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), OKU YAZ Uygulaması Etkileşimli Tahta ile Bil Bakalım uygulaması ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, uygulamaları kullanmak isteyenlerin Google Play Store ve App Store’dan indirilebileceğini bildirdi. 

Bakanlık açıklamasında şunlar söylendi:

Kullanıcılar OKU YAZ uygulamasını; etkileşimli tahta, tablet bilgisayar ve cep telefonlarından kullanarak harflerin yazılış yöntemleriyle farklı yazılış şekillerini görebiliyorlar. Ayrıca harfin içinde geçtiği görselleri sesli olarak da dinleyebiliyorlar. Uygulamanın en önemli özelliği; harflerin doğru şekilde yazılmasını kolaylaştıran bir ara yüzle çizgi kontrolü yapılmasına imkân sağlaması.

“Bil Bakalım” mobil oyununda, çocukların günlük yaşamda sıkça karşılaşacakları kavram ve kelimeler ve çok sayıda ana ve alt kavramdan oluşan sözcükler yer alıyor. Oyunda çocukların Türkçe öğrenmeleri ana hedef olurken aynı zamanda eğlenmeleri de göz önüne alındı. Etkileşimli olarak hazırlanan “görsel-işitsel-kavramsal” nitelikli oyun, çoklu zekâya yönelik özellikler taşıyor.

“Bil Bakalım” mobil uygulaması, Millî Eğitim Bakanlığınca öncelikle ilkokul çağında bulunan 7-9 yaş arasındaki Suriyeli geçici koruma altındaki çocuklar için geliştirildi. Bu çocukların eğitimi ve Türk toplumuna uyum sağlamaları amacıyla hazırlanan oyunun tasarım, içerik ve yazılım altyapısı dâhil tüm aşamaları Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde görevli öğretmenler ve yazılımcılar tarafından hazırlandı.

Oku Yaz Play Store

Oku Yaz App Store 

Etkileşimli Tahta

Bil Bakalım App Store

Bil Bakalım Play Store

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.