MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den haftalık ders saati açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Nevşehir'de okul yöneticileri ile bir araya geldi. Tekin, okullardaki haftalık ders saatinin ağır olduğunu ve azaltılması gerektiğini kaydetti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den haftalık ders saati açıklaması
04 Kasım 2016 Cuma 22:39

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Nevşehir'de okul yöneticiler iile bir araya geldi. Okullardaki haftalık ders saatinin çok fazla olduğunu ifade eden Tekin, saatlerin azaltılması gerektiğini ifade etti. 

Haftalık ders saatleri

Haftalık ders saatleri ile ilgili konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, haftalık 45-46 saatin çok ağır olduğunu dile getirdi. Tekin "Ama bunları yapmak zorundayız" dedi. Tekin, müfredat içeriğinin hafifletilmesi, haftalık ders saati sayısının azaltılması ve değerler eğitiminin müfredat içinde yer almasına dair uygulamaların, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylanmasından sonra 2017 yılı Ocak ayı gibi askıya çıkabileceğini ve Mart ayı gibi de yürürlüğe girebileceğini belirtti.

5 inci sınıfta öğrencilerin yabancı dil eğitimine ağırlık vericeğini hatırlatan Yusuf Tekin, Türkiye çağında bu uygulamayı pilot proje olarak düşündüklerini ifade etti. Tekin 2017-2018 eğitim yılında 600 okulda bunun uygulabileceğini sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan ali - 8 yıl önce
İyide ne zaman ? Okullardaki ders programı ağır değil , işkence gibi. Dünya çapında başarılı ülkelere bakın çok hafif bir müfredat görürsünüz. Bizdeki toptancı anlayış öğrencielri soğutuyor, yetenekler gözardı ediliyor.