MEB Öğretmenlere 'Tanıtım Uçuşu' Eğitimlerine başladı

MEB, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce Uçak Bakım alanı öğretmenlerine 'Tanıtım Uçuşu' Eğitimlerine başlandı.

MEB Öğretmenlere 'Tanıtım Uçuşu' Eğitimlerine başladı
03 Mayıs 2017 Çarşamba 17:58

MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan uçak bakım alanında eğitim veren 62 öğretmenin özel alan yeterliliklerinin artırılmasına yönelik,  hava hissi ölçmek amacıyla "Tanıtım Uçuş Eğitim"lerine başlandı.

Eğitimler 2-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında THK Uçuş Akademisi´nde gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerin alan yeterliliklerinin artırılmasına yönelik planlanan eğitimle, alanda eğitim gören öğrencilere, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları olarak yetiştirmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Tanıtım Uçuş Eğitimi 2 gün olup Teorik eğitim on’ar kişilik gruplar halinde veriliyor. Birinci gün Teorik Eğitimde  uçuş yapılacak olan Cessna 172 S Uçağının Teknik Özelliklerinin Tanıtımı, THK Teknik Genel Müdürlüğü Tesislerinde Cessna 172S Uçağının İncelenmesi, İcra Edilecek Uçuş Görevi İle İlgili Tanıtım, Simülatörde Uçuş eğitimleri Uçuş Akademisi eğiticileri tarafından veriliyor.
 
Eğitimin ikinci gününde ise Uçuş Brifinginin İzlenmesi, Uçuş Hattına Hareket, Motor Çalıştırma ve  Eğitmen pilot gözetiminde her katılımcı için 30 dakikalık Tanıtım Uçuşu yaptırılıyor.

02 Mayıs 2017 tarihinde başlayan eğitimin açılışı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil İbrahim Kahraman, THK Uçuş Akademisi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Eldem, uçak bakım alanı öğretmenleri ve THK Uçuş Akademisi Eğitmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.