Müfredat değerlendirme çalışmaları Antalya'da start aldı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretim Programları Değerlendirme Çalışması Antalya’da başladı. Müfredat çalışmaları 24 Şubat tarihinde son bulacak.

Müfredat değerlendirme çalışmaları Antalya'da start aldı
21 Şubat 2017 Salı 16:12

MEB, 20-24 Şubat tarihleri arasında Antalya’da geçekleştirilecek olan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretim Müfredatı Değerlendirme Çalışmalarına başlandığını belirtti. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Bu çalışmalarda, Genel Müdürlüklerce hazırlanıp Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına gönderilen ve 13 Ocak 2017 tarihinde kamuoyunun görüşüne sunulan 51 taslak öğretim programı ile ilgili geri bildirimlerin nihai değerlendirmesi yapılacak.

Müfredat çalışmalarına Antalya'da, Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş’un açılış konuşmalarıyla başlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretim Programları Değerlendirme çalışmasının açılışında yapılan konuşmalarda; Yaklaşık bir senedir devam eden öğretim programlarının değerlendirilmesi, sadeleştirilmesi, güncellenmesi ve geliştirilmesi çalışmalarında sona gelindiği belirtildi.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

''20-24 Şubat tarihleri arasında 51 ayrı komisyon tarafından programlara nihai kararı vermek üzere Antalya’da toplanmış bulunuyoruz.

Programların askıya sunulduğu 13 Ocak tarihinden itibaren gelen tüm geri bildirimleri gözden geçirerek tasnif etmiş bulunuyoruz. İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığımız gelen bildirimleri ilgili komisyonlara havale etmiş ve böylece eş zamanlı senkronize bir çalışma yürütülmüş durumdadır. Bu çalışma esnasında tüm komisyonlarda farklı sayılarda geribildirimler tarafımıza ulaştı. Bu bir aylık süreçte örneğin İngilizce’de 1342, sosyal bilimlerde 1769 vb. sayılarda görüş birikmiş oldu. Bunun haricinde kazanımlarla ilgili sınıflandırmalar da yapıldı. Yapılan tasniflere göre burada gruplara ayrılarak çalışmalar yürütülecektir. Her grup için yeterli düzeyde salonlar ayrılmış durumdadır. Salonlarda çalışmanın verimli yürütülebilmesi için gerekli teknolojik düzenlemeler yapılmıştır. Tasnif edilmiş geri bildirimlerin değerlendirilmesi, öngörülerimize göre 2 gün sürecektir. Tamamlanan çalışmalar hakkında nihai kararı genel müdürlerimiz, kurul üyelerimiz ve şahsımın koordinesinde komisyonlarla vermiş bulunacağız. Devamında grafiker arkadaşlar tarafından gerekli düzenlemeler yapılacak ve programa yansıtılacaktır. Düzeltmeler sonrasında yeniden bir tashih çalışması, 2 dil uzmanı ve 1 ilgili komisyon üyesi tarafından yapılacaktır. Yapılan tashih sonrasında 24 Şubat günü tüm programlara son halini vererek çalışmamızı sonlandırarak buradan ayrılmayı planlıyoruz.

Her birinize yaptığınız ve yapacağınız çalışmalar için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim."

MEB'den yapılan açıklamaya göre, Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Genel Müdür Ercan Türk ve Bakanlık üst düzey yöneticileri ile 51 öğretim programından sorumlu komisyon üyelerinin katıldığı çalışma, 24 Şubat 2017 tarihinde son bulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.