Öğrencileri sinemaya götüren Mihraç Kulu'nun sosyal davranışı bakanlığı harekete geçirdi

Bitlis Tatvan'da kendi imkanlarıyla öğrencileri sinemaya götüren Mihraç Kulu'nun bu davranışı Kültür Bakanlığı'na esin kaynağı oldu. Bakanlık yapacağı projeyle ülke genelinde sinemaya gitmemiş öğrencileri sinemaya götürecek.

Öğrencileri sinemaya götüren Mihraç Kulu'nun sosyal davranışı bakanlığı harekete geçirdi
08 Mart 2016 Salı 10:03

Bitlis'in Tatvan İlçesinde bulunan Yoncabaşı köyünce sosyal bilgiler öğretmeni Mihraç Kulu, kendi parasıyla daha önceden hiç sinemaya gitmemiş 600 öğrenciyi sinemaya götürmüştü. Mihraç Kulu'nun bu davranışı büyük taktir toplarken Bakanlığı harekete geçirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın dikkatini çeken ve taktir toplayan davranış sonrasında Sosyal Bilgiler öğretmeni Mihraç Kulu ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan Ankara'ya davet edildi. Gerçekleşen görüşmede Sinema Genel Müdürlüğü'nün Ankara'da bu uygulamayı yaptığını ve uygulamanın tüm türkiye genelinde yapılması planlandığı ifade edildi. 

Kültür Bakanlığı Milli eğitim Bakanlığı ile yapacağı protokol ile ülke genelinde hiç sinemaya gitmeyen öğrenciler sinemaya götürülecek. Sinema salonları olmayan ilçelerde okuyan öğrenciler için seyyar sinema araçları ile öğrencilere sinema keyfi yaşatılacak.

Öte yandan Japonya'ya gitmek için biriktirdiği parayı öğrencileri için harcayan Mihraç Kulu'ya Japonya'ya gidiyor. Kültür Bakanı Mahir Ünal, 7 Haziran'da japonya'da gerçekleştirilecek anma törenine Mihraç Kulu ve eşinide götüreceklerini ifade etti. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.