Öğretmen adaylarının sayısı azaltılacak

Atanamayan öğretmenler sorununa çözüm bulmak için eğitim fakültelerine öğrenci alımı azaltılacak.

Öğretmen adaylarının sayısı azaltılacak
12 Kasım 2015 Perşembe 08:47

 Atanamayan öğretmenler sorununa çözüm bulmak için harekete geçen YÖK bu kapsamda eğitim fakülteleri ikinci öğretimlerini kapatma kararı aldı. 

Eğitim fakültesi ikinci öğretimleri için alınan kapatma kararı ardından aşamalı olarak da öğretmen adaylarının sayısı azaltılacak. Bu kapsamda ilk olarak formasyon alan öğrenci sayısında da azalma olacak. Bu yıl 15 bin öğrenciye formasyon verilcek.

Çalışmanın başındaki isimlerden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, NTV'nin sorularını yanıtladı: ''Bu öğretim yılından itibaren biz eğitim fakültelerinin kontenjanlarını yüzde 10 oranında düşürdük. Önümüzdeki süreçte de tedrici olarak eğitim fakültelerinin kontenjanlarını aşağıya çekmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında önümüzdeki öğretim yılından itibaren eğitim fakülteleri programları tamamen birinci öğretim programları şeklinde sürdürülecek.''

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.