ÖSYM'nin deneme sorusunu ifşa edene 5 bin lira ceza

Sınav sorularını aynen veya değiştirerek herhangi bir ortamda paylaşan, ifşa eden, ileten, yayımlayanlara 5 bin TL idari para cezası verilebilecek. Suçun tekrarlanması halinde ceza, her defasında bir kat artırılarak uygulanacak.

ÖSYM'nin deneme sorusunu ifşa edene 5 bin lira ceza
09 Aralık 2016 Cuma 14:53

ÖSYM'nin teşkilat kanununda değişiklikler yapan kanun yürürlüğe girdi.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce ÖSYM Başkanı Ömer Demir, merkezi bazı sınavlarda deneme sorularının yer alacağını ve bu deneme sorularının bir kısmının değerlendirme dışı tutulacağını belirtmişti.

Bugün yürürlüğe giren kanuna göre, deneme sorularını, ezberlemek suretiyle de olsa elde ederek kaydeden, saklayan, aktaran ya da paylaşanlar hakkında, 5 bin TL cezası uygulanacak. Tekrarı halinde bu ceza iki kat ceza uygulanacak ayrıca aday hakkında, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanun uyarıca ceza hükümleri uygulanacak.

Bu cezalar, söz konusu suça ilişkin hapis cezalarını ortadan kaldırmayacak.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir'in gizli deneme sorularıyla ilgili yaptığı açıklamalar haberimizi görebilmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.