Takdir Teşekkür Hesaplama 2016-2017

Taktir ve Teşekkür Belgesi nasıl hesaplanır? Sömestr tatiline sayılı günler kaldı. 20 Ocak 2017 tarihinde karne alacak. Peki takdirname ve Teşekkür nasıl hesaplanır? E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) nedir? 2017 E-okul VBS girişi nasıl yapar? E-okul VBS girişi ve teşekkür hesaplama ile ilgili detaylar haberimizde.

Takdir Teşekkür Hesaplama 2016-2017
17 Ocak 2017 Salı 20:50

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Dönemi Yarıyıl Tatili 20 Ocak 2017 tarihinden sonra başlayacak. Milyonlarca öğrenci 20 Ocak 2017 Cuma Günü karne alacaklar. Sömestır öncesinde öğrenciler, takdir ve teşekkür hesaplamayı merak ediyor. Peki takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? 2017 Not ortamalarıyla hangi belgenin alınacağını hesaplamak için haberin devamında ayrıntıları bulabilirsiniz.

TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLAMA

Öğrenciler ve veliler E-Okul sistemine girerek karne notlarını rahatlıkla öğrenebiliyorlar. 17 Haziran 2016 cuma günü KArnelerini alacak milyonlarca öğrenci, karnelerinin yanında hangi belgeyi alacaklarını merak ediyor. E-Okul sistemine girerek karne notlarına bakan öğrenciler takdir ve teşekkür belgelerinin hangisini alacağını rahatlıkla hesaplayabilir.

Öğrencilerin takdir veya teşekkür belgesi alabilmesi için yıl sonu başarı puanının belli bir puan üzerinde olması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen başarı puanlarına göre öğrenciler;

85,00-100,00  puan arasında yıl sonu başarı puanı elde eden öğrenciler Takdirname Belgesi

70,00-84,99 puan arasında yıl sonu başarı puanı elde eden öğrenciler ise Teşekkür Belgesi alabiliyorlar. 

Örnek bir Takdir Teşekkür hesaplaması yapacak olursak; 27 saat ders alan bir öğrencinin, ders başına aldığı puanlar ve ders saatleri aşağıdaki gibi verilmiş olsun. Her dersin ağırlıklı puanı hesaplanırken; Örneğin haftalık 5 saatlik matematik dersinden 85 yıl sonu notunu alan bir öğrencinin ağırlıklı puanı 85x5=425 şeklinde oluyor. Bunu her derse ayrı ayrı uygulayarak, en sonunda toplam ağırlıklı puan hesabı yapılıyor. Ağırlıklı toplam puan hesabı belirlendikten sonra, haftalık ders saatine bölünerek, yıl sonu başarı notu elde ediliyor. Aşağıdaki örnek yapıldığınıda öğrencinin yıl sonu ortalaması 85.00 olduğu ve bu öğrencinin Takdirname Belgesi aldığı görülüyor.

Örnek Takdir ve Teşekkür Hesaplama Tablosu


E-Okul sistemi elektronik okul sistemi olarak adlandırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan veli okul bilgilendirme sistemidir. E-Okul sisteminden eğitim gören öğrencilerin karne notları, devamsızlık bilgileri öğretmenler ve okul idarecileri tarafından girilmektedir. Veliler ise e-okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının eğitim durumlarıyla ilgili tüm bilgileri rahatlıkla öğrenebiliyorlar. 

MEB e-okul sisteminde dönem dönem aksaklıklar yaşanıyor. Aşırı yüklenmeye bağlı bağlantı sorunları yaşandığı için, böyle durumlarda öğrencileri ve velilerin tedirgin olmasına gerek bir durum söz konusu değil. Önemli bir sorun yaşanmadığı taktirde veliler e-okul sistemine rahatlıkla girebiliyorlar. 

E-OKUL SİSTEM GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul resmi sitesinde hem veliler hemde öğretmen ile idareciler ayrı işlem yapabiliyor. E-okul sisteminde öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilerin girilmesi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından sağlanmaktadır. Öğretmen ve idareciler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrelerini yazabilir ve resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, not bilgileri, devamsızlık bilgiler, ders programı, nakil işlemleri, okul duyuruları, öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  



https://e-okul.meb.gov.tr adresine girdiğinizde karşınıza Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş sekmeleri karşınıza çıkıyor. Öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek isteyen veliler, üst sekmede bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" sekmesindeki kutucukları doldurarak sisteme rahatlıkla giriş yapabilirler.

"e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş" sekmesi ise öğretmenlerin ve okul idarecilerinin, öğrenci karne notları ve devamsızlık bilgilerini girdiği sekmedir. Öğretmenler ve idareciler bu sekmeden sisteme giriş yapabilirler. 

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yigit - 7 yıl önce
Niye