Tatvan ilçesinde öğretmenlik yapan Mihraç Kulu, 600 öğrenciyi sinemaya götürdü

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyünde öğretmenlik yapan Mihraç Kulu, 16 okuldan toplam 600 öğrenciyi ilk kez sinemaya götürdü.

Tatvan ilçesinde öğretmenlik yapan Mihraç Kulu, 600 öğrenciyi sinemaya götürdü
04 Mart 2016 Cuma 11:50

Bitlis Tatvan'a bağlı Yoncabaşı köyünde sosyal bilgiler öğretmeni olan Mihraç Kulu, yurt dışı gezisi için biriktirdiği parayla 16 farklı okuldan toplam 600 öğrenciyi sinemaya götürdü. Hayatlarında ilk kez sinemaya giden 600 öğrenci film keyfini sinemada yaşadı. 

Yoncabaşı köyü okuluna 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başında atanan Mihraç Kulu, öğrencilerin durumundan etkilenerek sosyal etkinlik projesi hazırladı. Yurtdışı gezisi için biriktirdiği parayla ve Kaymakamlık ile Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle 12’si köy okulu olmak üzere 16 okuldan 600 öğrenciyi sinemaya götürdü.

Kulu, köy okullarının kendi imkanlarıyla sosyal etkinlik yapmasının zor olduğuna dikkat çekerek "Yüksek lisans tezimi hazırlarken Ertuğrul Fırkateyni ve Japonya'daki şehitlik, çok ilgimi çekmişti. Önümüzdeki yaz, araştırma yapmak için Japonya'ya gitmek istiyordum. Eşimle bu konuda planlama yapmıştım ancak tayinim köy okuluna çıktı. Köydeki çocukların durumunu görünce fikrimiz değişti. Bu imkanımı köy çocuklarına ve ilçedeki maddi durumu yetersiz olabilecek çocuklara 'Ertuğrul 1890' filmini izletmek için kullanmamın daha anlamlı olabileceğini hissettim çünkü köy okullarımızın kendi imkanlarıyla sosyal etkinlik yapması, maddi kaynaklar ve ulaşım sıkıntısı sebebiyle her zaman mümkün değildi. Yaptığım araştırmada öğrencilerin sinema ortamında film izlemediklerini tespit edince bu projeyi hazırladım." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.