TEOG'da Matematik barajı ilk defa aşıldı

TEOG 2. Dönem sınavlarında önemli bir başarı yaşandı. Matematik dersinin başarı ortalaması ilk defa 50 puanın üzerine çıktı.

TEOG'da Matematik barajı ilk defa aşıldı
04 Haziran 2017 Pazar 15:22

8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlarda önemli bir başarıya imza atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen sınava ilişkin verilere göre matematik dersinin başarı ortalaması ilk defa 50 puanın üzerine çıkarak 55,35 düzeyine ulaştı. TEOG'da artış sadece matematik dersinin başarı ortalaması değil diğer derslerinde başarı ortalaması arttı. 

Her dersin başarı ortalaması yükseldi

TEOG 2. Dönem sınavlarındaki her dersin başarı ortalaması yükseldi. En yüksek başarı din kültürü ve ahlak bilgisi testinde yaşandı. Bu teste giren 146 bin öğrenci, 20 sorunun tamamını doğru yanıt vererek 100 tam puan aldı.

Türkiye genelinde ilk

Öğrencilerden 139 bini İngilizce, 112 bini fen bilimleri, 177 bini Türkçe, 180 bini T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 76 bin öğrenci de matematik testindeki soruların tamamına doğru cevap verdi. Testlerdeki puan ortalaması geçen yıl matematikte 42,05 iken bu yıl 55,35 oldu. Matematik dersinin ortalaması 2. dönem sınavlarında en düşük ortalamaya sahip olmasına rağmen  bu dersin başarı ortalaması Türkiye genelinde ilk defa 50 puanın üzerine çıkarak 55,35’e ulaştı.

İngilizce testinin puan ortalaması 57,60’dan 60,10’a yükseldi.

Başarıda destekleme ve yetiştirme kursları etkili

Bakanlık yetkileri bu başarı oranlarındaki artışı destekleme ve yetiştirme kursların dolayı olduğunu dile getirdi. Müfredat kapsamında hazırlanan soruların düzenli çalışan öğrenciler için sürpriz olanak sağlamadığını vurgulayan yetkililer,  “Sınıfında matematikten 100 alan bir öğrencinin merkezi ortak sınavda da aynı başarıyı gösterebilmesi, MEB’in baştan beri hedeflediği bir sonuçtu” değerlendirmesini yaptı. 


Etiketler; #TEOG #baraj
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Destekleme kurslarının faydadız olduğunu söylemek insafsızlık olur.Ancak bbaşarıyı kurslara yüklemek de ders öğretmenlerine haksızlık olur. Kursların verimini de tartışmak gerek. Bunu da kurs yürütüclerine sormak gerek.
Avatar
Gözüm - 8 yıl önce
TEOG benzeri bir sınav yapılanması da üniversite girişinde yapılmalıdır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.