TEOG ve üniversite tercihleri için 81 ilde 9.918 komisyon kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG ve LYS, YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından doğru tercih için 81 ilde 9.918 komisyon kurdu. Öğrenci ve velilere 29 bin 854 öğretmen ve idareci hizmet verecek.

TEOG ve üniversite tercihleri için 81 ilde 9.918 komisyon kuruldu
03 Temmuz 2017 Pazartesi 18:03

Üniversite ile ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilde 9.918 komisyon kurdu. Komisyonda, tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29 bin 854 öğretmen ve idareci öğrencilerin doğru tercih yapablmesi için çalışacak.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonu itibarı ile başlayan tercih sürecinde doğru tercih yapmak çok önem arz ediyor. TEOG tercihleri 14-24 Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 

Öğrencilerin geleceğe daha güvenle ve doğru bir şekilde adım atması için 81 ilde öğrenci ve velilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde 9 bin 918 tercih danışmanlığı komisyonları oluşturuldu. Buna göre, okullarda, alışveriş merkezlerinde, şehir meydanlarında, rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve erişimin kolay olduğu yerlerde oluşturulan komisyonlarda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29 bin 854 öğretmen ve idareci 81 ilde öğrenci ve velilere hizmet verecek. 

Öğrenci ve veliler, tercih komisyon yerlerini mezun oldukları okullarından, rehberlik ve araştırma merkezlerinden veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden öğrenebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.