Tiyatro ve sinemaya gidene TEOG'dan ek puan geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri sportif ve kültürel faaliyetlere katılmaya teşvik etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı spor yapana ek TEOG puanı projesinin kapsamını genişletiyor ve sinema, tiyatro gibi kültürel faaliyetlere katılan öğrencilere de ek TEOG puanı vermeyi hedefliyor. İşte ek TEOG puanı haberinin detayları...

Tiyatro ve sinemaya gidene TEOG'dan ek puan geliyor
26 Nisan 2016 Salı 16:02

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sportif faaliyetlere ve kültürel faaliyetlere katılımını teşvik etmek amacıyla çeşitli protokoller imzalıyor. Bu protokollerin ilki geçtiğimiz günlerde MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanmış ve bu protokole göre sportif faaliyetlere katılan öğrencilere TEOG'da ek puan verilmesi kararlaştırılmıştır. 

İmzalanan protokol ile öğrenciler 5. sınıfta bir yetenek testine tabi tutulacak ve bu yetenek testi ile tüm öğrenciler en az bir spor dalına yönlendirilecek. Gençli ve Spor Bakanlığı ise bu yetenekli öğrencilerin lisansını çıkararak sportif faaliyetlere katılmasını teşvik edecek. Profesyonel olarak spor yapan, bir takımda oynayan öğrenci de TEOG'da ek puan alacak. Bu uygulamanın bir benzerini de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalamayı planlayan MEB böylece sportif faaliyetlerin yanında kültürel faaliyetlere katılan öğrencilere de TEOG'da ek puan verecek. 

Plana göre inema, tiyatro, resim galerileri ve benzeri kültürel etkinlikler, e-okul sistemine akredite edilecek. Sinemaya ve tiyatroya giden, resim galerilerini gezen öğrenciler, e-okul sistemine işlenecek. MEB, TEOG sınavına giren ve kültürel etkinliklerde bulunan öğrencilere, bu sistem üzerinden ek puan verecek. Kültürel etkinliklere çok katılan öğrenci daha fazla puan alacak.

TEOG'A 1 MİLYONU AŞKIN ÖĞRENCİ KATILIYOR

Her sene birinci ve ikinci dönem birer tane TEOG sınavı yapılıyor. Her dönem birer defa yapılan TEOG sınavları bu dönem 27 28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuğçe - 8 yıl önce
haksızlıkk
Avatar
teog mağduru - 8 yıl önce
bu kadar zor da sorulmaz yani bu ne yaaaaa
Avatar
seda - 8 yıl önce
din ve türkçe orta ama matematik baya zordu ya