TÜBİTAK BİLİM FUARLARI Başvuruları devam ediyor

5-12. sınıf arası öğrencilerin katılacağı TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI yeni dönemi başvuru kayıtları devam ediyor.

TÜBİTAK BİLİM FUARLARI Başvuruları devam ediyor
09 Kasım 2015 Pazartesi 00:45

 5-12. sınıf arası ögrencilerin katılacağı TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI yeni dönemi başvuru kayıtları devam ediyor. 


Son başvuru tarihi 4 Aralık 2015


12 Ekim 2015 tarihinde başlayan başvurular 4 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek.


'TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü' kapsamında yer alan "MEB'e bağlı okulların değişik kademelerinde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerde bilim kültürünün gelişmesi" amacıyla 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı'nın başvuruları  bilimiz.tubitak.gov.tr/bilimFuariBasvuru.htm
 adresinden yapılacak.


5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren okulların ve BİLSEM’lerin başvurusu kabul edilmektedir. 5-12. sınıflar arası öğrencilerin katılacağı TÜBİTAK Bilim Fuarları, 7 Mart– 3 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Bu yıl yapılacak TÜBİTAK Bilim Fuarları çağrısında desteklenecek okullar ve BİLSEMler, yürütücüler tarafından il kotası, çağrıya başvuru sırası göz önüne alınarak yapılacak. 4006 çağrısının bütçesi daha sonra belirlenecek. Başvuru sırasında ilk öncelik başvuru sahiplerine verilecek.


TÜBİTAK, robot projesi yapacak okullara eğitim vermeyecek. Ancak robot projesi yapmak isteyen okullar, destek miktarından eğitim harcaması ve robot kiti yapabilecekler. Bilim fuarında robot kiti ile yapılacak projelere yer verilmesi durumunda yürütücüler
www.bilimgenc.tubitak.gov.tr/koselerimiz/robot-bilim-projeleri  adresinde yer alan projeler örnek alınacak.

TÜBİTAK, Bilim Fuarları ile,

- Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesini, 

- Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesini, 

- Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılmasını, 

- Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulmasını, 

- Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılmasını, 

- Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılmasını, 

- Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanmasını, 

- Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasını ' hedefliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.